IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на видео стрийминг остава силно

Апетитът на потребителите не се е изчерпал предвид големия брой предложения на пазара, сочи проучване на Nielsen

20:40 | 11.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Потребителите обичат стрийминга на телевизионно съдържание и филми и искат доставчици да продължат да се появяват, сочи ново проучване на данни за САЩ и измервания на Nielsen, цитирани от Ройтерс.

В проучване, проведено за най-новия Total Audience Report, компанията за пазарни проучвания Nielsen установи, че макар броят на стрийминг услугите да расте, 93% от респондентите биха продължили да плащат за онези, които имат, или биха се абонирали за други.

Инвеститорите в технологични и медийни компании се опасяват, че пазарът може да се окаже твърде пренаселен, така че всички услуги на него да оперират спокойно. Но проучването на Nielsen предполага, че потребителите ще продължат да ползват всички тези платформи.

През 2019 г. американските зрители са можели да избират от над 646 хил. различни заглавия в традиционната телевизия и стрийминг платформите, близо 10% повече спрямо 2018 г., според Nielsen. От това съдържание само 9% е било достъпно в стрийминг услуги като Netflix, Disnet+, Apple TV+ и All Access на ViacomCBS.

Стриймингът е особено популярен сред младите зрители. 96% от 18- до 34-годишните, които са участвали в проучването на Nielsen, са абонирани за платена видео стрийминг услуга, спрямо 91% във всички възрастови групи.

Близо една трета от всички респонденти и близо половината от тези между 18 и 34 години твърдят, че са абонирани за три или повече платени услуги, което значи, че има шансове за HBO Max и Peacock, които ще се появят по-късно тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още