IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Гешев възложи проверка на целия приватизационен процес

Процесът ще обхване всички приватизационни сделки, плащанията по тях, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор

10:36 | 12.02.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства. Това става ясно от сайта на прокуратурата. 

Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор. ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. В тази връзка следва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори в случай на тяхното неизпълнение.

Проверяващите трябва да установят как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри.

В обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
Sokratus
преди 4 години
Тук съм напълно съгласен с теб!Гешев засега вдига само пушилка!Може да разгледа приватизацията на Булгартабак, която дори няма изтекла давност, но за нея Гешев и дума не казва!Защо ли, мъже би защото Пеевски е много точен. Купи БТ за ?100млн, унищожи я, съкрати почти всички работници, придаде марките за ?100+ млн и всичко е точно!;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 4 години
Я по скоро да видим, като е такъв борец Гешев срещу измамите в приватизацията, дали ше посмее да разрови запечени го вна като концесията на Банско и лифтовете на Витоша, БТК и печантицата на БНБ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 4 години
То за Андрешко сички са хайдуци. Пролетарии от вси страни, съвакуплявайте се! ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
al64ad
преди 4 години
Интересно кой е следващият....медиен магнат ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 7
penman
преди 4 години
Явно и ти си от хайдуците, които направиха всичко възможно да не се избере сегашния прокурор, а сега треперят или скоростно духват в чужбина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 4 години
След го вното-еспресо, което скоростно изс ра около Радев и Божков, сега тоз клоун ше дига имиджови пушилки, та ега никой не се сети да го пита какъв е резултатът там...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още