IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Константин Занков: Туризмът ни трябва да носи изживявания

Парите, които печелят националните курорти, могат се връщат при тях като инвестиция в реклама, маркетинг, коментира експертът в Института за анализи и оценки в туризма

13:37 | 13.02.20 г. 2
Константин Занков: Туризмът ни трябва да носи изживявания

"ГЕРБ се отказаха от предложението, свързано с изискването минимум 50% от собствениците на жилищата да предадат нотариално заверен документ, че се съгласяват в тяхната сграда да има airbnb бизнес", посочи той и допълни, че няма как собствениците да бъдат задължени за нещо такова предвид редица обстоятелства. – Целта е бизнесът да бъде мотивиран, за да бъде на чисто."

Занков смята, че не трябва да се отричат модерните варианти за настаняване. “Всеки, който развива такъв бизнес, следва да отговаря на стандарт и да заплаща данък, за да няма конфронтация с бизнеса, който е осветен – хотелиерството", изтъкна експертът.

По повод националните курорти Константин Занков коментира, че е добра идеята парите, които печелят националните курорти, да се връщат при тях в инвестиция от гледна точка на реклама, маркетинг.

"Най-добрият вариант в случая е да се работи на ниво публично-частно партньорство", съветва той.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 4 години
еееее, престрелките и побоищата по слънчака ако не са преживяване ... здраве му кажи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още