IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

2 месеца платена почивка за служителите на поставения под карантина кораб

Princess Cruises обяви, че това е начинът да компенсира екипажа след кризата с коронавируса на борда

15:22 | 13.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Toru Hanai/Bloomberg</em></p>

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Туристическата компания Princess Cruises, собственост на Carnival Cruise Lines, обяви, че ще даде компенсация на поставените под карантина служители на круизния си кораб. Те се грижат за над 2600 души, намиращи се все още на борда, след като се установи, че част от тях са се заразили с коронавируса, пише CNBC.

Круизната линия потвърди, че има 40 нови потвърдени случая на Diamond Princess на заболели от вируса, който Световната здравна организация нарече COVID-19. С това общият брой на заразените на борда е 175, с поне 10 души от екипажа.

На Diamond Princess има повече случаи от всяка друга точкd на света извън Китай. Круизната линия е направила тестове на над 490 от повече от 3700 пасажери и служители, намиращи се на борда в момента, обяви Японското здравно министерство. Тестовете ще продължат и в следващите дни.

Компанията предлага на гостите втори круиз безплатно, както и пълно възстановяване на средствата от текущия круиз, включително разходите за наземните екскурзии и бакшишите, давани на служителите.

За екипа, компанията, която се сблъска с огромни критики за начна, по който се отнася с хората си на борда, предлага два месеца платена ваканция.

“Съгласен съм, че екипът е критичен за нашия успех, така че искаме да знаят, че ще получат по два месеца платена ваканция след това изпитание“, заяви говорителят на компанията Роджър Фрицел. „Това е нещо ново за всички, включително за японското правителство, но започвам да виждам известен напредък, особено късно днес, макар че знам, че имаме да извървим дълъг път напред“.

Поне 20 от заразените на кораба са американци, твърди компанията. Японското здравно министерство заяви, че всички заразени пътници ще бъдат свалени от кораба и прехвърлени в местни болници.

2666-те пътници и 1045 служители на кораба са под карантина на пристанището в Йокохама, Япония, от пристигането им на 3 февруари. В понеделник Princess Cruises заяви, че карантината ще приключи на 19 февруари, „освен ако няма неочаквано развитие“.

Вчера Carnival Cruise Lines обяви, че епидемията може да засегне печалбата на компанията за тази година с около 65 цента на акция, ако круизната линия е принудена да прекрати операциите си в Азия до април.

„В резултат от коронавируса компанията вярва, че влиянието върху глобалните ѝ резервации и отменени пътувания ще има материално влияние върху финансовите ѝ резултати, които не бяха предвидени при предишната прогноза за печалбата за 2020 г.“, посочва Carnival.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още