IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравословните храни и напитки дадоха тласък на печалбата на Pepsi

Все пак производителят на безалкохолни напитки направи по-сдържана прогноза за приходите си през 2020 г.

17:08 | 13.02.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Luke Sharrett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

PepsiCo Inc отчете тримесечни приходи и печалба, които надвишиха прогнозите на анализаторите основно заради повишеното търсене на по-здравословните снаксове, газирани напитки и енергийни напитки Gatorade на компанията, информира Ройтерс.

Все пак производителят на безалкохолни напитки направи по-сдържана прогноза за приходите си през 2020 г., отколкото Wall Street очакваше, очаквайки по-бавен растеж на приходите си на органична база от този през миналата година.

Главният изпълнителен директор Рамон Лагурта заяви, че до голяма степен новите начинания на компанията, които включват здравословни закуски и напитки, са стимулирали продажбите. Той сподели, че се забелязва значителен ръст в търсенето на по-здравословни продукти.

Компанията заяви, че приходите за четвъртото тримесечие са обусловени от продажбите на продукти като Lays и Doritos. В същото време налице е и двуцифрен ръст на нетната й печалба от премиум марки като Bare и Off the Eaten Path.

Приходите от продажбите в северноамериканската звено за напитки на PepsiCo са се повишили с 4%, а тези от снаксовете на Frito-Lay - с 3%.

Приходите на компанията на органична база през отчетния период са нараснали с 4,3%, което е най-бързият растеж по този показател от 2015 г. насам, заяви производителят на безалкохолни напитки.

PepsiCo прогнозира базова печалба от 5,88 долара на акция. Анализаторите очакват печалба от 5,95 долара на акция, сочат данните на Refinitiv.

Очаква се приходите на органична база да нараснат с 4% през тази година след ръста от 4,5% през 2019 г.

За четвъртото тримесечие, приключило на 28 декември, нетната печалба на компанията е отчела ръст от 5,7% до 20,64 милиарда долара, надвишавайки прогнозите за повишение на показателя до 20,27 милиарда долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Petar2015
преди 4 години
Заглавието наистина звучи като оксиморон... Също като "дървен камък", "полезен хляб" или "баничка със сирене" (няма такива неща).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
ing5rov
преди 4 години
Здравословните храни са несъвместими с компании като Пепси , Кока Кола и Макдоналдс !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още