IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никола Илчев: Качеството, маркетингът и таргетът създават успешна онлайн търговия

Една от идеите за правилен маркетинг е бизнесът да бъде откровен със своите потребители, смята основателят на eCommerce Academy

22:45 | 13.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Забелязах потенциала на електронната търговия през 2011 г., когато имах нужда много бързо да реализирам продажба на голямо количество стоки, които отлежаваха на склад. Тогава електронната търговия не беше това, което представлява в момента. Това каза Никола Илчев, основател на eCommerce Academy, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Причината електронният магазин, който създадох, да не стартира добре беше липсата на мобилни технологии и недостатъчно бърз интернет“, добавя той.

Илчев разказа какво го е провокирало да създаде eCommerce Academy.

“Изключително много исках да развивам нашия онлайн бизнес и постоянно търсех знания, събития и места, на които мога да получа тези знания, както и да срещна хора, които също са увлечени от темата за електронна търговия, но това не беше достатъчно“, споделя Илчев.

Той посочи кои са най-допусканите грешки при създаването на онлайн магазин.

„Някои от най-допусканите грешки, които хората правят при стартиране на онлайн магазин е недоброто предвиждане на бюджет, както и липсата на достатъчно знание за процеса на развитие на един онлайн магазин“, коментира гостът.

Според Никола Илчев факторите, които предопределят успеха на електронната търговия са наличието на качествен продукт, който да обслужва нуждите на потребителите, правилното установяване на подходящ таргет и добрата организация на рекламата и маркетинга.

„Една от идеите за правилен маркетинг е бизнесът да бъде откровен със своите потребители, както и да предостави допълнителни персонализирани услуги“, подчертава Илчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още