IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново звено ще наблюдава управлението на водите, отпадъците и качеството на въздуха

В центъра се събира ежедневна информация от всички оператори, които ползват вода от комплексните и значими язовири, посочва Илияна Тодорова от „Управление на водите“

22:19 | 13.02.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Ново оперативно звено ще координира работата на отговорните институции, които управляват отпадъците, водните ресурси и качеството на атмосферния въздух в страната съобщава БНР. 

Националният координационен център, изграден в Министерството на околната среда и водите, се състои от две оперативни зали, оборудвани с техника за постоянно видеонаблюдение

В центъра се събира ежедневна информация от всички оператори, които ползват вода от комплексните и значими язовири, заяви Илияна Тодорова, директор на дирекция „Управление на водите“.

Екоминистерството вече ще има достъп до базата данни на „Напоителни системи“.

„Всеки ден се изготвя един ежедневен бюлетин, в който се съдържа информация за процента на запълване на язовирите. Притокът, който е постъпил, и разходът, който е формиран“, каза Тодорова.

Има и видеонаблюдение от съоръженията, които изгарят отпадъци. В момента в реално време се следи дейността на циментовите заводи, уточни Георги Бадев, експерт в дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в МОСВ.

„Поддържаме база данни с всички съоръжения, с досиета на правените проверки, също така имаме регистър на нотификациите, следи се какво се подава към самите пещи“, каза още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 4 години
еее, ти се сети :) ... нали до оня ден асфалтирахме ! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
vladi_guetzov
преди 4 години
Трябва да се създаде програма за подмяна на старите тръбопроводи .Почти навсякъде загубите в канализациите са над 50% ,а някъде са 80%.Правителството трябва да състави програма и проекти за инвестиции в канализации ,защото водата в язовирите няма да ни стигне и трябва да забрани и закрие ВЕЦ-ове ,направени да пълнят джоба на някой тарикат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още