IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се повишава ли още цената на биткойна?

Пазарен слух ли е новината, че Google ще придобие Tesla за 1500 долара на акция?

10:14 | 17.02.20 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Цената на биткойна се покатери обратно над 10 хил. долара, като на този етап няма признаци за забавяне в движението. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Бисер Варчев, водещ на предаването Insider.

"Тези ценови нива не са били достигани от юли миналата година", уточни той. 

Като пазарен слух Варчев открои тиражираната вероятност в Wall Street пространството Google да придобие Tesla за 1500 долара на акция. "Само си представете ако това стане факт, какви огромни гапове ще видим на графиките си при текуща цена около 760 долара и цена на придобиване 1500 долара, гапът ще погълне графиката", допълни той.

Сред акцентите на седмицата водещият посочи факта, че фундаментът при суровините е напът да се влоши допълнително след промените в процедурата по диагностициране и квалифициране на потенциалните заразени с коронавирус в Китай, което доведе до рязък скок с 14 000 на новите случаи.

"Търговията на пазарите на стоки от първа необходимост като природен газ, мед и свинско месо отслабва значително под натиска на притесненията от широкото понижение на търсенето. Цените на някои природни ресурси потъват до многогодишни дъна", каза Варчев.

"Според последните данни сривът най-вероятно ще бъде дълготраен, тъй като потреблението се понижава и съответно запасите от стоки нарастват. Тъй като китайската промишленост се забавя и движението в и извън най-големия потребител на всякакви стоки в света намалява, ефектът върху цените е драматичен", посочи още Варчев.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.

Гледайте цялото видео на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Ще, ще...балъците...овцете...Ти нали си разбирач и не-балък, що не играеш на късо срещу Тесла, тогава?Айде де, нали си разбирач??! Хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 5
studioaa
преди 4 години
Защо за завиждане, това, че балъците ще загубят трудно спечелените си пари в схемата на Понци с етикет Тесла? Това по-скоро е за съжаление... Балъците купили по няколко акции няма да продадат мотивирани от алчност и ще държат акцията докато нейната стойност се срине, а големите батковци, които знаят какво правят ще дъмпят всяка акция и ще спечелят милиарди в процеса. Овцете никога не разбират, че овчарите са заточили ножиците и стригането ще започне скоро...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 6
Бидонойл
преди 4 години
Гробокопачите на Тесла веднъж вече се оказахте неправи, а сега има много по-малко основания за подобни прогнози. Колкото до цената на акциите, на пазарите се търгуват не толкова фундаменти, колкото очаквания. Поскъпването на биткойна не е задължително да се дължи на конкретна причина. Той все още е слабо ликвиден актив, което значи, че само една или няколко големи покупки/продажби могат значително да повлияят на цената. Твоето обяснение е повече от съмнително.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Има 1 ред за Тесла между другото, обаче хейтърите виждат веднага възможността за плюене.Ейй, тая завист ще ви изяде отвътре бе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
studioaa
преди 4 години
Ти прочете ли статията въобще?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Темата е биткойн, а не Тесла.Внимателно малко де, като разтоварваш помията, гледай поне някъде, където има връзка да е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
studioaa
преди 4 години
Ние наблюдаваме намаляване покупателната способност на $, а не поскъпване на биткойна. Балонът Tesla ще се пукне до няколко месеца, защото той е изцяло задвижван от слухове, спекулации и парите на много американски балъци, които имат по няколко акции... Пазарният фундамент на Tesla се влошава все повече и вероятно отново ще видим акциите в интервала 250-300$ или дори по-надолу от него... Тесла много прилича на злополучният сайт pets.com преди 20-на години и много вероятно да има подобна съдба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още