IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Petra Diamonds усеща удара от коронавируса върху диамантената индустрия

Епидемията се разглежда като нова заплаха за сектора, който вече е засегнат от по-слабото търсене в Китай

14:50 | 17.02.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Bloomberg/Chris Goodney</em></p>

Източник: Bloomberg/Chris Goodney

Компанията за добив на диаманти Petra Diamonds алармира, че епидемията от коронавирус е навредила на търсенето на пазара на диаманти, тъй като магазините са били принудени да затворят в периода около Китайската Нова година, предизвиквайки забавяне на нейната инициатива за намаляване на дълговете.

От Petra Diamonds заявиха, че въздействието на бързо разпространяващия се вирус ще доведе до забавяне на Проект 2022 - програма за намаляване на дълговете, започнала миналата година, съобщава Ройтерс.

Компанията също така промени целта си за свободния паричен поток до диапазона между 100 млн. и 150 млн. долара до юни 2022 г., спрямо по-ранните си очаквания за 150-200 млн. долара.

Епидемията от коронавирус се разглежда като нова заплаха за диамантената индустрия, която вече е засегната от по-слабото търсене от страна на Китай - вторият по големина пазар на диаманти в света след САЩ - след продължителната търговска война със САЩ и протестите в Хонконг.

Опасенията, свързани с коронавируса, също така подтикнаха най-голямата световна компания за добив на диаманти Alrosa да промени локацията на търговете си с диаманти, които се провеждаха в Хонконг.

От Petra заявиха, че разпространението на заразата се е отразило върху потребителските разходи около Китайската Нова година и има краткосрочен ефект върху търговията с диаманти, пътуванията и търговията на дребно на някои от азиатските пазари.

„Следователно се очаква активността в диамантената индустрия да намалее, докато вирусът бъде поставен под контрол“, заявиха от компанията.

Епидемията от коронавирус в Китай е довела до затваряне на магазините на търговците на дребно и последващо отлагане на международното шоу „Diamond, Gem и Pearl“ в Хонконг, съобщиха още от Petra.

Компанията също така отчете 11% спад на основните приходи за първото полугодие, но остана зад целогодишните си производствени перспективи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 4 години
то па една индустрия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още