IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Блумбърг планира да затегне правилата на щатските борси

Милиардерът планира да банковите регулации като Правилото на Волкер и ще изисква от кредиторите да държат повече средства в резерв срещу загуби

20:30 | 18.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският милиардер Майкъл Блумбърг предлага финансовите трансакции да се облагат с данък от 0.1%, както и Федералната ипотечна асоциация (Fannie Mae) и Федералната корпорация за ипотечни кредити за дома (Freddie Mac) да се слеят. Идеите са част от предложенията на Блумбърг за регулиране на борсите, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Блумбърг планира да затегне банковите правила като Правилото на Волкер и ще изисква кредиторите да държат повече в резерв срещу загубите. Говорителите на кампанията на Блумбърг все още не са отговорили на запитвания по темата. 

Бившият кмет на Ню Йорк също така планира да създаде работна група към Министерството на правосъдието, която да се отдаде в борбата срещу корпоративните престъпления и да окуражава прокурорите да преследват физически лица за нарушения, а не само корпорации.

Предвижда се и засилването на ролята на Бюрото за финансова защита на потребителите, като се разшири юрисдикцията му по отношение на кредитирането, пише The Times.

Прогресивните конкуренти на Блумбърг в надпреварата за кандидат-президент на Демократическата партия подкрепят по-агресивни мерки срещу фондовата борса. Сред тях са сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън и Бърни Сандърс.

Investor припомня, че по-рано през януари тази година Блумбърг се закани да вложи всичките си пари в надпреварата за президентските избори през тази година. ой отхвърли критиките на конкуренти за номинацията на демократите, че опитва да купи изборите в САЩ.

Поставеният от списание Forbes на осмо място сред най-богатите американци Блумбърг наводни американските медии и социални мрежи с послания, че има най-добрия шанс да победи Тръмп. Той е вложил повече пари в предизборни реклами от обявяването на кампанията си през ноември, отколкото основните му конкуренти в Демократическата партия за цялата минала година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още