IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадащият брой на заразените с коронавирус повиши оптимизма на Wall Street*

Акциите на Apple поскъпват с над 0,7%, след като отчетоха около 2% спад в края на предходната сесия

17:50 | 19.02.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в сряда на зелена територия, докато вниманието на инвеститорите отново се насочва към развитието на епидемията от коронавируса в Китай, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 67 пункта, или с 0,22%, до ниво от 29296,40 пункта. Широкият измерител S&P 500  отчита повишение от 14 пункта, или 0,42%, до ниво от 3384,23 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,69%, или 67 пункта, до ниво от 9799,01 пункта.

Акциите на Apple поскъпват с над 0,7%. Междувременно книжата на Tesla се търгуват с повече от 7% по-високо, след като анализатор от Piper Sandler повиши оценката си за производителя на електрически автомобили от 729 долара на акция до 928 долара на акция.

Китайската национална здравна комисия отчете в сряда 1749 нови случая на заразени с коронавирус в цялата страна. Това е най-ниският брой на нови потвърдени случаи за един ден от края на януари.

"От миналата седмица насам се появяват окуражаващи сигнали, че епидемията от коронавирус в Китай започва да отшумява...", каза Ян Уанг, стратег в Alpine Macro. „Строгите мерки за противодействие на заразата в Китай вероятно скоро ще бъдат облекчени, а фокусът на правителството ще се премести към подкрепа на икономиката“, добави той.

Все пак общият брой на заразените надвиши 74 000, докато потвърдените смъртни случаи са над 2000 души.

Индексите Dow и S&P 500 излизат от губещата си серия, стимулирана от предупреждението на Apple. Технологичният гигант заяви, че няма да успее да изпълни прогнозата си за приходи поради коронавируса. От компанията също така не издадоха нови насоки за очакванията си.

„Липсата на актуализация на прогнозата може да означава, че компанията няма ясна представа за това колко голям ще бъде ефектът на вируса“, казва Том Есеи, съосновател на The Sevens Report. Той отбеляза обаче, че пазарът ще устои на всякакви смущения в печалбите, стига те да се ограничат до края на първото тримесечие на 2020 г.

От друга страна индексът на цените на производител (PPI), изчисляван от Министерството по труда на САЩ, се е повишил с 0,5% през януари. Това е най-голямото увеличение на месечна база за показателя от октомври 2018 г. насам.

Днес се очаква ръководството на Федералният резерв да публикува протоколите от последното си заседание, проведено в средата на миналия месец. Тогава централните банкери взеха решение да оставят основните институционални лихвени проценти непроменени в диапазона между 1,5% до 1,75%.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита ръст съответно до 1,564% и 2,012%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 99,63 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,37% на ниво от 1,079 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава със 74 цента до 58,49 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат повишение от 56 цента до ниво от 52,61 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,19% до ниво от 1606,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:13 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
ivan.kostov.39
преди 4 години
То това е майсторлъка на успешен бизнес. Да произвеждаш продукт с ниска себестойност и голямо търсене ! В случая долари :) Даже не е необходимо да ги доставяш физически. Необходимо е само да се промени числото в компютъра и хоп имаш всичко необходимо :))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
дядя Вова
преди 4 години
Ура! Световната работилница се връща от болничен отпуск!Продължава далавератазелени хартийкисрещу реални стоки!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 4 години
хахаха и на това ли се залага ! ако Божката няма дял, не участвам !и какви са залозите за броя на сифилистиците ? и как техния брой се отразява на ... цитирам "оптимизма" ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още