IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подобреният продуктов микс помогна на Lenovo да повиши рентабилността си

Компанията очаква потенциална волатилност в краткострочен план заради коронавируса

08:49 | 20.02.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bridget Bennett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bridget Bennett/Bloomberg

Китайският производител на потребителска електроника Lenovo Group обяви, че нетната му печалба за третото фискално тримесечие е нараснала с 11% на годишна база благодарение на рекордните тримесечни приходи от продажби и по-добрата рентабилност заради подобренията в продуктовия микс, пише Wall Street Journal.

Нетната печалба за тримесечието от октомври до декември е достигнала 258 млн. долара, спрямо 233 млн. долара за същия период година по-рано, обяви най-големият производител на персонални компютри в света по продажби. Резултатът е по-висок от консенсусната прогноза на FactSet за 217 млн. долара нетна печалба. 
 
Приходите са се повишили до 14,10 млрд. долара от 14,04 млрд. долара година по-рано, надминавайки рекорда си, обяви Lenovo. 
 
Брутният марж също се е повишил - с 1,5 процентни пункта на годишна база до 16,1%, докато компанията продължава да форсира пренасочването си към премиум персонални компютри и продукти с висок марж, като геймърските машини. 
 
Докато епидемията на коронавируса продължава, компанията обяви, че очаква потенциална волатилност на бизнес представянето си в краткосрочен план. 
 
Въпреки че заводите на компанията в Китай възобновиха отчасти производството, партньорите по доставките и логистиката продължават да имат проблеми с операциите заради спирането на производството и транспортните ограничения с цел овладяване на епидемията, допълва Lenovo. 
 
Компанията твърди, че вярва, че глобалният ѝ производствен капацитет ще ѝ помогне да се справи добре със ситуацията. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
дядя Вова
преди 4 години
Мда ве, леновото имат плъзгач за закриване на камерата на лаптопа.Няма като Цукърбърга да лепим лепенки, шо Били (7-8-10) много любопитен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още