IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn предупреди, че коронавирусът ще засегне приходите ѝ

Компанията внимателно ще поднови производството си в Китай

13:57 | 20.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Тайванската компания Foxconn заяви, че „внимателно“ ще поднови производството в основните си заводи в Китай. Освен това основният поддоставчик на Apple предупреди, че приходите за тази година ще бъдат засегнати от епидемията на коронавируса, предава Ройтерс.

Предупреждението беше отправено само дни, след като Apple се отказа от прогнозата си за тримесечието заради по-бавното от очакваното възстановяване на производството в Китай и по-слабото търсене на най-големия пазар на смартфони в света.

Foxconn, която е най-големият поддоставчик от този тип в света и в чиито клиенти попада Huawei, твърди, че заводите в страни като Виетнам, Индия и Мексико продължават да работят с пълен капацитет, а вече се работи по плановете за експанзия с цел минимизиране ефекта от вируса.

Компанията обяви, че епидемията ще повлияе негативно на годишните ѝ приходи, но не разкри повече подробности.

По-рано този месец Ройтерс писа, че Foxconn ще се сблъска с по-сериозни проблеми в производството, а доставките към клиенти като Apple са изправени пред прекъсвания заради продължаващата пауза на производствените дейности в Китай, както и че фирмата разширява работата си в други страни, за да запълни пропуските.

Foxconn, чието формално име е Hon Hai Precision Industry, се надява да възобнови половината от производството си в Китай до края на месеца, коментира миналата седмица източник, запознат с въпроса.

Книжата на Foxconn понижиха цената си с 1,2% в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още