IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Стоев: Предприемаческата ни екосистема преминава етапа на аутсорсинга

Разраства се инициативата за създаване на инкубатори и акселератори за стартиращи и малки екипи в градове извън София, съобщи управителят на "Тракия тех"

10:51 | 21.02.20 г. 1
Георги Стоев: Предприемаческата ни екосистема преминава етапа на аутсорсинга

"Промени се пейзажът на българската предприемаческа екосистема и общност. Появиха се предприемачи с мироглед на високотехнологични хора, които управляваха традиционни компании в промишлеността", посочи той..

Георги Стоев определи "Тракия тех" като тинк танк, който прави редовен анализ на средата за технологично предприемачество на стартиращи продуктови компании.

"За нас е важен филтърът за компании, които правят нещо собствено и не работят като аутсорсинг доставчици на услуги. За нас е важен мирогледът на предприемача и продуктът да е български, който да покажем със самочувствие на целия свят", заяви  управителят на "Тракия тех".

Стоев разказа, че имат инициатива за създаване на редица инкубатори и акселератори за стартиращи и малки екипи в градове извън София.

"Целта ни е тези инкубатори да са по-близо до традиционните индустрии като здравеопазването и земеделието, а да не са капсулирани само около дигиталните индустрии", разкри финансистът.

Той коментира, че целта на инициативата „Образователно индустриален борд“ и програмата „Предприемачът като откривател“ е да насърчава децата да си представят от ранна възраст какъв ще е светът след десет години и да се опитат да придобият уменията, които ще са ценни и търсени тогава.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 4 години
чсно, значи значи още се учим на бизнес! :) личен съвет, избягвайте да ползвате услуги от компении които са аутсорснали въпросната услуга ... винаги е с лошо качество, но не е задължително да е по евтино
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още