IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът не попречи на новата круизна линия на Ричърд Брансън

През април ще бъде започне работа един от круизните кораби, който няма да допуска на борда деца

17:16 | 21.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Pixabey</em></p>

Източник: Pixabey

Британският конгломерат Virgin Group, собственост на Ричард Брансън, ще пусне в експлоатация круизен кораб през април, на който няма да бъдат допускани деца. Това се случва в момент, когато бързоразвиващият се сектор претърпява най-сериозния си неуспех от години заради епидемията от коронавирус.

Scarlet Lady, представен в Дувър, Англия, в петък е първият от четири нови кораба, формиращи флота на Virgin Voyages, чиято цел е да предложи „луксозното изживяване на бутиков хотел, плаващ по море“, заяви милиардерът в изявление, цитиран от Bloomberg.

Въпреки че корабът ще бъде базиран в Маями за плавания в Карибския басейн, т.е на хиляди мили от епицентъра на епидемията от коронавирус в Китай, не е ясно какво влияние ще окаже тя върху мащаба на търсенето в сектора.

Кораб на туристическата компания Princess Cruises, собственост на Carnival Cruise Lines, беше поставен под карантина с 3700 души на борда, тъй като част от тях бяха заразени със смъртоносния вирус. Carnival и Royal Caribbean Cruises публикуваха предупреждения относно печалбата си вследствие на епидемията.

Флотът на Virgin има за цел да се възползва от бума в търсенето на круизни пътувания сред по-младите хора. Корабите могат да се похвалят с интериорини решения от Tom Dixon и Roman and Williams. На борда им ще се провеждат фитнес занимания и йога, ще има 20 ресторанта, включващи храна по стандартите на Мишлен, както и различни други развлечения.

Сред основните круизни оператори Norwegian Cruise Line са с най-малка експозиция към азиатските пазари, следвани от Royal Caribbean и Carnival, посочват анализатори на Berenberg. Все още няма доказателства дали широкото медийно отразяване на поставения под карантина кораб в Йокохама влияе на резервациите в световен мащаб, а не само в  Азия, където е огнището на вируса, поясняват те.

Scarlet Lady, построен в Генуа, Италия, ще изпълнява маршрути, които включват спирки в Мексико, Доминиканската република, Кий Уест и Бахамските острови, където пътниците ще могат да използват частен плажен клуб. Втори кораб ще бъде базиран в Барселона и ще предлага средиземноморски круизи от следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още