IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„М+С Хидравлик“ с 10% спад на продажбите през януари на годишна база

Брутната печалба е надолу с 16% през първия месец на годината до 1,56 млн. лв.

09:15 | 24.02.20 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Детайл, произвеждан от М+С Хидравлик Снимка: ms-hydraulic.com</p>

Детайл, произвеждан от М+С Хидравлик Снимка: ms-hydraulic.com

Казанлъшкият производител на хидравлични детайли „М+С Хидравлик“ започва 2020 г. с 10% спад на продажбите на годишна база до 9,24 млн. лв. за януари, съобщи дружеството чрез „Българска фондова борса“ АД.

Брутната печалба е надолу с 16% на годишна база през първия месец на 2020 г. до 1,56 млн. лв.

Прогнозата за февруари е за продажби от 9,49 млн. лв. при ръст с 0,11% на годишна база. Така общият размер на реализацията за януари и февруари ще достигне 18,73 млн. лв. при спад с 5,09% на годишна база.

Резултатът за 2019 г. беше брутна печалба (преди данъци) от 14,35 млн. лв. при спад с 11,5% на годишна база. Нетната печалба намаля със същия процент до 12,9 млн. лв. Нетните продажби бяха надолу с 12% на годишна база до 109 млн. лв.

В последните три месеца акциите на „М+С Хидралвик“ АД поскъпнаха с 5,79% до 6,4 лв. за акция.

Основните акционери в „М+С Хидравлик“ АД към 30 юни 2019 г. са „Стара планина холд“ АД с 31%, „М+С 97“ АД с 24% и „Индустриален капитал холдинг“ АД с 22%. И трите акционера имат блокираща квота, защото за важните решения се изисква кворум от 79% от гласовете.

Акциите на „М+С Хидравлик“ АД поевтиняват с 16% за последните 12 месеца до 6,4 лв. за акция и 252 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,3 лв. за ценна книга.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

М+С Хидравлик АД(MSH)

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
Hahoto
преди 4 години
То човек да не предположи нещо, веднага почва да се сбъдва! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
Hahoto
преди 4 години
10% спад на продажбите М+С Хидравлик спад има и в ХЕС Ямбол, това са 100 процента експортно ориентирани предприятия, които продават изделия в цял свят. Това ще рече, че световната икономика рязко забавя обороти в края на годината и потреблението се свива. Подобни сигнали идват и от Германия. Като добавим и коронавируса, който разтройва още повече търговията и бизнеса, веорятно означава, че процесът може да се задълбочи. Това пък ще рече, че рисковете пред икономическия растеж се увеличават, което означава може би по-скъпо злато,долар и йена, хубава корекция на американската борса по някое време тази година, независимо от това, че Централните банки поддържат финансовата система, на система с постоянни парични вливания!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още