IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6000 работодатели са подали грешни данни за доходите, изплатени миналата година

Фирмите имат 3 дни за да коригират неточностите в справките, съобщиха от НАП

16:26 | 25.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Заради допуснати неточности, близо 6000 предприятия и самоосигуряващи се лица ще трябва да изпратят отново справките за доходи, изплатени през 2019 година, (по чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ). Това съобщиха от Националната агенция за приходите. Всички, които са подали грешни данни, са получили персонално писмо, с което данъчните ги уведомяват за объркването, както и указания за проверка на данните и отстраняване на допуснатите неточности. 

Работодателите имат 3 дни, за да коригират и подадат справките си отново, без да им бъдат наложени санкции. Крайният срок за подаване на данните в НАП изтича в полунощ на 28 февруари, напомнят още от приходната администрация. 

До момента в НАП са постъпили общо 367 336 справки за изплатени доходи. От тях 139 507 са обявили изплатените през годината доходи,  удържаните данък и задължителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правоотношения, упражняване на свободна професия, авторски и лицензионни възнаграждения, наем и други доходи, посочени в чл. 73, ал. 1 от ЗДДФЛ. 227 829 са справките, подадени от работодатели по чл.73, ал. 6 от ЗДДФЛ, за изплатените през 2019 г. облагаеми доходи по трудови правоотношения и за удържаните данък и задължителни осигурителни вноски, допълват от НАП.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още