IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple изследва дали Apple Watch не може да намали риска от инсулт

За целта компанията работи заедно с Johnson & Johnson

19:45 | 25.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Kyle Lam/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kyle Lam/Bloomberg

Johnson & Johnson и Apple обявиха, че провеждат заедно ново проучване, наречено Heartline. То има за цел да установи дали Apple Watch не може да помогне за намаляването на риска от инсулт и засичането на предсърдното мъждене на по-ранен етап, пише CNBC.

Предсърдното мъждене е основна причина за получаване на инсулт, но Johnson & Johnson твърди, че може да е трудно за диагностициране, защото хората често не успяват да засекат симптомите.

През декември 2018 г. Apple започна да предлага засичане на предсърдно мъждене в Apple Watch Series 4. Функцията позволява на потребителите да направят кратък тест, използвайки Apple Watch, за да видят дали нямат въпросния симптом. След това потребителите могат да занесат резултатите на лекар, който да ги анализира допълнително и да направи тестове, ако е нужно.

През последните няколко години Apple полага основите за въвеждането на нови здравни функции и провеждането на проучвания от нейните продукти. Компанията смята здравеопазването за една от ключовите области на растеж в бъдеще, като наема десетки лекари, които да ѝ помогнат да добави повече функции в своите продукти.

Миналата година главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук коментира, че смята, че „най-големият принос на Apple за човечеството“ ще е свързан с технологиите за здравеопазване.

Началото на проучването е днес и в него могат да се включат на и над 65-годишни хора.          

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още