IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как чистата фермерска храна ще достига по бързо до потребителите

Между 120 и 150 производители ползват онлайн платформата на Farmhopping, посочи търговският ѝ директор Витан Дюлгеров

18:08 | 26.02.20 г. 10
Как чистата фермерска храна ще достига по бързо до потребителите

"СИС Кооп придоби активите на онлайн платформата за фермерска храна Farmhopping. СИС Кооп като кооперация съществува над десет години. Тя има много добър екип, който поддържа и развива кооператорите", поясни той.

Дюлгеров разкри, че познават много добре земеделието и малкия производите и са пренесли този опит във Farmhopping, но все още правят анализ на производителите и фермите.

"Искаме да ги развиваме и надграждаме", заяви той. "Правим профил на всеки един от производителите с цел да продължим пътя на чистата храна", допълни гостът.

По думите му интересът от страна на земеделците е голям, тъй като те страдат от липсата на пазари, защото са малки производители и много трудно могат да стигнат до търговската мрежа.

"В момента работим активно с между 120 и 150 производители, като през годината броят им се променя. Целта ни е да изберем най-доброто. За нас е много важно качеството и чистотата на продукта", коментира търговският директор на Farmhopping.

Той обясни, че фермерите ползват платформата за продукти от всички хранителни групи.

"В момента средно на ден поръчките са ни между 40 и 60", информира Дюлгеров.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

10
rate up comment 2 rate down comment 2
data
преди 4 години
Винаги ми е било интересно как производителите на еко-био храни се справят с трайността на продуктите :) . Трайността на еко-био прясно мляко е няколко часа или да кажем ден , на натуралното кисело мляко 2-3 ден и т.н. Та как аджеба успяват да произвеждат предвид екстремно ниската трайност на натуралните продукти ? Въпросът е риторичен :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 0
Чачо
преди 4 години
Съгласен съм с двойната цена, ако действително има защо!Но как да я дадеш за нещо, за което си сигурен, че те лъжат и че то не е това, за което го представят? В Германия поне знам, че правят проверки на случаен принцип на т.н. био-стопанства и имат малък шанс да хванат някого в издънка, но го има! Защото ще трябва да се разориш, ако решиш да предложиш подкуп на проверяващ!А ако те хванат, влизаш в определен списък и нещата почти сигурно ще стигнат до медиите: тогава и като светец да се опишеш, не можеш да си спасиш бизнеса. То Лидл си пострада сериозно преди години само заради слухове за нечестно отношение към работниците си, та някой такъв производител, мамещ клиентите си ли? Жална му майка!Опитвал съм няколко пъти био-домати от дискаунтър: малко по-вкусни са от стандартните "пластмасови" на половин цена, но не смятам, че тя оправдава цената.Но си мисля, че ако този "био"-вкус можеше да се докара и при стандартните домати без био-отглеждане, то веднага щяха да го издокарат и там. Сиреч, наистина има нещо био в тези домати, но пък доколко са безвредни ....за остатъците от пестициди не може да се каже нищо, понеже никой не носи лаборатория в джоба си. Та био или не -това си е лично решение, въпросът е да не те правят на явен *** и будала, както в този случай....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 0
terziеv
преди 4 години
Точно това е проблемът. Десетилетия ни учат, че между цена и стойност няма връзка; че всяко нещо струва толкова, за колкото може да се продаде.Приятелка американка. Дълг 40 000, още от следването. 2/3 от заплата и я взимат директно за погасяване. Редовно ме врънка за пари за храна в края на месеца. Изведнъж си купува слушалки, ама от тези малките, в ушите за 280$. Изтрайват месец и ми иска пари на заем за още едни от същите! Подарих и едни сони за 8$ и тя си призна, че не усеща разлика в звука.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 2
doba
преди 4 години
Тези дни се наложи да чакам познати и от немай къде се поразходих в близката търговска верига. Ей така, да поразгледам, рядко ми се случва да имам свободно време.Направиха ми впечатление минералните води, наши и вносни. Видях вода на цена от 10лв за под литър, без майтап! А щом е там значи има и купувачи за нея.Колкото до млякото - единственото сигурно био-мляко е да отидеш в някое село, да го издоят пред теб и да си го купиш. Ако отидеш малко по-късно вече ще е с добавена вода и масло(трик от години).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 2
doba
преди 4 години
Има пътници и за този влак, види се.Тези дни коментирахме на работа покупката от колега на слушалки за компютър на цена от $800(осемстотин долара хамерикански)!Които вече са повредени и хвърлени на ***. Е, поне следващите са на нормални цени.Ако някой каже в днешно време какво е нормално...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
abdul
преди 4 години
Лекува корона сигурно. Не ги разбираш нещата.. пий си небиото и стискай палци да неумреш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 4 години
абе гадовееее, до сега *** храна ли сме яли !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 5
Бидонойл
преди 4 години
Има ли думата "био" или "еко" в името на храната, цената ще е висока. Вероятно двойна. Но проблемът не е наш, на обикновените хора. Той засяга единствено по-заможните сноби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
terziеv
преди 4 години
Бабите хвърлят пачки на измамници през балконите, хипстърите през интернет. Смях през сълзи. Сълзи, защото всичко се прави с държавни пари и изкривява пазара. Производител, който не краде и не *** е обречен. Субсидийки, еврофондове...Farmhopping и преди го имаше. За над пет години един лев печалба не изкара. Я да видим кой нормален бизнес може да си позволи да работи пет години на загуба, ако не смуче еврофондове за "еко, био, без глутен, без консерванти".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Чачо
преди 4 години
Малеле! Чудя се как още не съм си поръчал от тоя онлайн-шоп 1 литър био краве мляко за нищожната цена от 3,59 лв.т.е. почти 2 евро, и то в бутилка от 720 мл! Ето такива магьосници веднага бих наел на работа в цирка си!А до тогава ще си купувам прясното био-мляко в опаковки по 1 литър от Лидл за 1,09 евро, т.е. около 2 лева.Оригиналното описание на продукта в шопа гласи:" Краве Прясно млякоФерма Ярловоразфасовка:1 лцена:3.59 лв.ОПИСАНИЕПастьоризирано краве мляко с гъст каймак и 5,3% масленост. Предлага се в стъклена бутилка от 720 мл.И още нещо: държа с очите си да видя кравата, от която ще издоят мляко с 5,3 % масленост! Или тази масленост е само на "гъстия каймак", който я го има, я не, и ако да, колко милилитра ще е от тези 720 общо???С труд се удържам да не стана нецензурен, и с това правя голям жест на тези измам.ници.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още