Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Инвеститорите все още обичат петрола и природния газ

Въпреки добрата възвръщаемост все повече петролни и газови компании започват да обръщат внимание на борбата срещу климатичните промени

   1| 2    
0
 
0
 
14
преди 6 месеца
Ае Илиев ти с ко хоиш там на раота на летището бе, с кво ви возат там у кoчинaтa да не е с некоя каруца на некой мaнaгaсаp ? Най ного преписвате тъпотии на тон, а има 500 коли на 1000 човека в колонията ... значи на 2ма души една ламарина се пада в тва число и вие преписвачите също ама продължавате с педерастиите си ?? .....
0
 
0
 
13
Mavi Goz до: zelka007
преди 6 месеца
Всъщност, абсолютно е възмажен такъв ускорен енергиен преход, но само в условията на централизирана командна икономика - едно политбюро или комисия, която да решава и назначава срокове, петилетни планове, да събира и преразпределя бюджети и прочее... Ако сте готови да живеете в такава система, значи ще стане... На мене вече ми е през швепса... ;)
0
 
0
 
12
Mavi Goz до: zelka007
преди 6 месеца
Да, видях и таблица 3, но кой може да каже дали електроенергията, която е влезла по щепселите из провинцията от точно кой тип е? Според мен просто са взели абсолютни стойности на генерирана и употребена енергия и са видяли, че генерираната от ВЕИ покрива като количество потребената. Едва ли вярваш, че денонощното колебание в подаването от ВЕИ не се балансира от конвенционални източници в общата енергосистема на Германия. Всъщност, това е за сега нерешимият проблем на ВЕИ - те скоро ще могат да генерират огромни количества енергия в абсолютна стойност, но с големи амплитуди в постоянството. Без конвенционални балансиращи мощности - изкопаеми (въглища, газ, уран) няма как да стане в рамките на една голяма икономика. И тук е огромният проблем - конвенционалните производители не могат да пускат и да спират котли и реактори по заявка на лигльовците от ВЕИ - сега ду ха, спирай... оп, спре да ду ха - пускай ТЕЦа или АЕЦа - некой ше фалира - или конвенционалните производители, или държавата, която ше требва да се разчекне от дотации. Ти виждаш по цените - има часове, в които подаряват ток, щото е повече от търсенето, защото и едните и другите бълват. Едните - щото сега им е дошло, а другите - щото не могат да спрат.
В Аспен и по островите в Средиземно море, по частни ферми, разни села и паланки може - там и да спре токът, никой нема да умре...
Нема нужда да ме убеждаваш за съветска власт - аз съм убеден комунист... ;) Не съм хванат с капан на Витоша и знам всичко за техническия прогрес. И влаковете, и самолетите и техното развитие се е случило по естествен, еволюционен път в условия на конкуренция и пазар. Животът е налагал новостите съобразно търсенето и предлагането, а не комисии с декрети. Този филм го гледахме на живо при нас и знаеме как свърши... ;)
0
 
1
 
11
zelka007 до: Mavi Goz
преди 6 месеца
я пак де ... виж и таблица.3 ... :))) ... ако се разровиш из сайта ще видиш и кое колко и къде в общи линии . ти допреди 20 години представял ли си , че въобще е възможно ?! ... ама на , ето получава се . съгласен съм , че за тежката индустрия работещо решение с настоящите технологии е доста компромисно . даже за някои индустрии все още няма работещо ... но град по град , област по област , завод по завод , остров по остров ще се получи ... колко години са били необходии за да се направи влак движещ се с 600км/ч от създаването на първият влак въобще ?! колко години са били необходими след създаването на първият самолет да направят еърбъс 380 или джъмбо ?!
0
 
0
 
10
Mavi Goz до: zelka007
преди 6 месеца
Зеле, нещо не си дочел като ората в сайта, дето ми пробутваш. Къде ги виде тези 100% от ВЕИ в Шлезвиг-Холщен? Аз виждам 56% от вятър, 4% от слънце, 10% от биогаз и 31% от атом и фосили (18/13%)...? Я пак... ? ;)
А точно в тази провинция доста съм живял - там (и Весфалия) е млекарницата на Германия + разни чисти заводчета и много наследствена аристокрация из разни имения. Малко Хамбург и това е. Плюс, че там верно ветър да искаш ...Дай да видим Рур и Бавария, мани ги разни кравари и коняри на север... ;)
0
 
1
 
9
zelka007 до: Mavi Goz
преди 6 месеца
ами дълги години да си харчиш пенсията , па като се сетиш , пиши из форума да ни понапътстваш като се отклоним от правият път , пращай по някоя снимка с какво плакнеш окото на плажа , да ти завиждаме ...

п.с. '23 да гледаш по националната тв на гергьовден от 10:00 ...
0
 
0
 
8
zelka007 до: Mavi Goz
преди 6 месеца
всяко географско място е индивидуално и като следствие ще има индивидуален микс ... бях го запазил за импа , когато истеряса по-сериозно , ама що па да не ти го покажа на теб ... :)))

федерална провинция на германия schleswig-holstein , площ 15.763км2 , население 2.881.926 души ... позяпай ... 100% възобновяеми източници ... кратко и научно-популярно , като за форума ... :))) ...

https://ee-sh.de/en/ee-in-zahlen.php
0
 
1
 
7
Mavi Goz до: zelka007
преди 6 месеца
Април месец се изнасям на острова - там сичко е на ВЕИ - неколко улични лампи, неколко кръчми, стотина къщи с телевизори, хладилници, некое зарядно за телефон... От общината забраняват климатици над 1.5 КВт на домакинство... Йок проблем... Ама нема къща без поне 3 КВт. агрегат у гаража... Можем да ти дам линк да си го добавиш у колекцията... ;)
0
 
1
 
6
Mavi Goz до: zelka007
преди 6 месеца
“ тъй ... аспен , колорадо , усато ... около 6000 жители + 50.000 туристи годишно ... били са 2014 на :”

Айде сега ни разкажи как точно ше стане у Софето ... около 1.5 млн. жители и поне още 200-300 хил. приходящи. Как точно ше докараш 47% водна и 53 вятър? Такъв град цяла нощ свети и бумти - качи се на Витоша нощем и погледни надолу и пак ни разкажи къде ше сложиме перките и кой точно язовир ше източиме... ?
Зае би го Аспен, разкажи за Ню Йорк и Бостън... ;)
1
 
1
 
5
zelka007 до: Императорът
преди 6 месеца
нали доскоро всеобщото форумно мнение беше , че не е възможно и нема как да стане ... пък то може ... има доста други ... под всеки твой негативен коментар ще ти пускам успешни проекти ... има и индустриални проекти ... :)))