IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филмът на ужасите "Невидимия" оглави боксофиса в Северна Америка

Лентата е базирана на романа на Х. Г. Уелс, публикуван през 1897 г. и филмиран през 1933 г., но сега историята получава модерен прочит

13:06 | 02.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: БГНЕС</em></p>

Източник: БГНЕС

„Невидимия“ с участието на Елизабет Мос застана начело на северноамериканската боксофис класация по време на премиерния си уикенд, съобщава Bloomberg.

Продукцията, създадена от  Universal Pictures на Comcast Corp., генерира приходи от продажби в размер на 29 млн. долара в киносалоните САЩ и Канада, показват данни на Comscore Inc. Анализаторите очакваха между 28 и 30 млн. долара.

„Невидимия“ се базира на романа на Х. Г. Уелс, публикуван през 1897 г. и филмиран през 1933 г., но историята получава модерен прочит с Елизабет Мос в главната роля. Тя играе жена, която бяга от насилствена връзка, но открива, че бившият й приятел се е самоубил и започва да се страхува, че ще бъде преследвана.

От Vox пишат, че филмът е „зловещо актуален“, тъй като излиза по кината само няколко дни след осъждането на филмовия магнат Харви Уайнстийн по обвинения за сексуални престъпления. Продукцията получи 90% положителна оценка на сайта на Rotten Tomatoes.

„Соник: Филмът“ на Paramount и „Дивото зове“ от 20th Century Studio попаднаха съответно на второ и трето място.

На четвърта позиция се подреди другото премиерно заглавие за уикенда "Мy Hero Academia: Heroes Rising" с приходи от 9,6 млн. долара.

Пето място в класацията зае комедията „Лоши момчета завинаги“.

0203 0203


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още