Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Путин ще приеме Ердоган в четвъртък

Темата на разговора ще бъде ескалацията на напрежението в Сирия

   1| 2    
3
 
2
 
14
Dr. Vatnikov до: markov
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
А за теб, неграмотен трол, ще има букварче за новата година.
Так обещано от пасольството.
Че много се излагаш, не можеш да пишеш, пък чакаш някой да ти повярва на творенията.
3
 
2
 
13
Dr. Vatnikov до: Mavi Goz
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Оу, едното същество от копейнишкия планктон говори за себе си в множествено число?

Комплекс за малоценност, биха споделили колеги психиатри!

Когато пишеш дълги фермани, съдържащи нищо или глупости, мислиш ли, че някой ги чете?

Ее, затова не са те повишили още в главен Копейник, а имаш заложби (поне на фона на останалите копейници тук).
4
 
7
 
12
Mavi Goz до: Dr. Vatnikov
преди 6 месеца
“ Ох, на тате, как се разскимтяха.
Едното даже ферман написало.”

Уважаема г-жо Бидон - Креватникова, пак ще напишем във Ваша чест дълго литературно произведение. Даже цяла повест заслужавате, защото имате високо образование и богат професионален опит, който щедро споделяте тук с копейкаджиите. Ценим мнинията Ви по всички теми, в които не пропускате да участвате с политически, икономически, (особено по Икономикс) мнения, както и компетентни коментари по всякакви бизнес и инвесторски, технологични и други проблеми. Така можете да заработите някой ден и за не-Андроид... ;)
Хвала на такива участници в дискусията!
Нашата пролетарска маса поздравява Вашата елитарно-академична със звън на бирени халби. Вие със съпруга си сипете по едно осемнадесетгодишно с тръпчинка на бутилката и нека веселбата да не спира! Като ще пишем, да пишем на воля! Вашият тукашен съидейник и брат по интелект Смарти вече ми преведе първия транш от пенсията, която заработва за мен, получих и транш с копейки - нови, лъскави, директно от Госзнак и имам време и ресурс за писане. Наздраве!

Синсирли Ваш,
(не се чете от разлята бира)
4
 
4
 
11
преди 6 месеца
По соросойдната логика видяхме как Американските пейтриъти опазика базите си в Ирак от Иранските ракети наскоро. Краварите така се бяха закопали в земята от страх че после 2 седмици не могат да ги намерят....
6
 
4
 
10
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ох, на тате, как се разскимтяха.
Едното даже ферман написало.

"В резултат на безотговорните действия на израелските военни 15 руски военнослужещи изгубиха живота си. Това абсолютно не отговаря на *** на руско-израелското партньорство, добави Конашенков.

По думите му израелските летци са сескрили зад Ил-20. Освен това Израел не е предупредил руското командване за операциите в района на Латакия. "

А, ми то в Латакия, бре! Хаха!

А нали се напиняха, че били "затворили небето над Сирия", а??!

Хехее, нещо бързо забравяте, копейки?!
1
 
7
 
9
Achtung до: Dr. Vatnikov
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Другарю, около Дамаск няма С-400, те са в провинция Латакия и пазят базите Хмеийми и Тартус. След случката по долу, израелските ВВС вече си пускат ракетите от територията на Ливан и гледат да не се показват много над билото на планината.

http://www.aeropress-bg.com/news/military-aviation/5172-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8-f-16i-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%8F
2
 
11
 
8
Mavi Goz до: Dr. Vatnikov
преди 6 месеца
Уважаема другарко Креватникова, за.Ваше щастие и на участващите в дискусията широколистни зелени зеленчуци, ме намирате в добро разположение на ду_ха и тялото, за да Ви запозная с някои факти, които Вие очевидно не знаете. Същите аз научавам от проверени източници на опашката за наливно олио и Ви уверявам в тяхната достоверност. Както всяка безработна дамакиня с ролки по главата, Вие сте дълбоко незапозната с обективната реалност и фактологията около темата, която от скука под сешоара на фризьорката се опитвате да коментирате и то в неприсъща за Вашите интереси медия... ;) Ето какво е добре да знаете:
Първо - нито една държава не води военни действия срещу въоръжените сили на законното правителство на Сирийската Арабска Република и нейните съюзници от Въоръжените сили на Руската федерация, поканени за съдействие от същото това правителство. Изключение правят в последните дни действията на въоръжените сили на Република Турция в района на гр. Идлиб. В тази връзка ничии и никакви Ф-16 не са атакували военни части и съоръжения на САР и РФ. Атаките на авиацията на Израел се провеждат срещу обекти и сили на проиранската антиизраелска палестинска групировка “Хизбула” и частите на иранския ”Корпус на гвардейците на революцията” - и двете воюващи на страната на армията на САР срещу ислямистките банди, но проповядващи антиизраелска идеология и преследващи антиизраелски цели в кампанията. Обикновено атаките на ВВС на Израел са в отговор на ракетни атаки на споменатите групировки срещу територията на Израел.
Второ - комплексите С400 и други модерни системи за ПВО на ВС на РФ и са разположени за защита изключително на обектите на ВС на РФ в районите на летището до Хмеймим и морската база в Латакия. Тези обекти никой не е атакувал с авиация и по тази причина тези средстсва на ПВО не са използвани срещу Ф-16. Ежедневно и ефективно работят комплексите Панцир срещу опити на дронове на терористичните банди да атакуват военна инфраструктура на ВС на РФ.
Трето - сваленият разузнавателен самолет на ВС на РФ преди повече от година беше ударен от ПВО на ВС на САР при отразяване на атака на израелски Ф-16 във въздушното пространство на САР. Инцидентът се случи поради факта, че бе използван доволно стар ракетен комплекс от времето на СССР, неразпознаващ “свой-чужд”. Като следствие, президентът на РФ г-н Путин взе решение да отмени договореното по молба на Израел ембарго за доставка за ВС на САР на съвременни ракетни комплекси С300. Същите през 2019 г. бяха доставени и поставени на бойно дежурство в ПВО на ВС на САР, като същите бяха интегрирани в информационната система на работещите вече С400 на ВС на РФ. От тогава израелски ф-16 не са навлизали във ВП на САР. Израелските ВВС продължават да атакуват обекти и сили на Хизбула и КГИР на територията на САР в отговор на провокации и нападения с ракети по израелска територия, но израелските ф-16 изстрелват ракетите “въздух-земя” от ВП на Йордания на границата със САР.
И четвърто - Израел прекрати нарушаването на ВП на САР след като един ф-16 бе ударен от ракета на ПВО на ВС на САР и падна на израелска територия. Не стана ясно с каква ракета е свален.
Горното с удоволствие споделям с Вас, за да го имате предвид при следващите си коментари в бъдещи посещения на ФС (Фризьорския Салон)... ;)

С уважение,
Искрено Ваш Мави Г ъз
9
 
6
 
7
Dr. Vatnikov до: Mavi Goz
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Тавариш, май забрави как Ф16 влязоха до Дамаск точно отгоре на тенекията С400, която в жалък напън свали един свой самолет.

Хеххее, бързо забравяте!
6
 
3
 
6
Dr. Vatnikov до: Achtung
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Нещо си в грешка.
Питай еврейчетата дали не са.

И какъв беше резълтата, хехе!
5
 
10
 
5
Mavi Goz до: Achtung
преди 6 месеца
Той Зелю е от кляфкачите - откъде да знае, че и израелските ф-16 вече повече от година не са препарвали в сирийското небе - пускат ракетите от Йордания, без да минават границата, щото и на тех рушняците им казаха същото... ;)