IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СЗО: Около 3,4% е смъртността при коронавируса

Covid-19 обаче се разпространява по-неефикасно от грипа и не се пренася от хора, които не са болни

20:41 | 03.03.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: EPA/JUSTIN LANE</em></p>

Снимка: EPA/JUSTIN LANE

Около 3,4 процента от заразените с новия коронавирус са починали, много повече от жертвите на сезонния грип, които са под 1 процент. Това заяви днес на пресконференция генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейсус, цитиран от Ройтерс.

„Covid-19 се разпространява по-неефикасно от грипа. Изглежда, че не се пренася от хора, които не са болни. Предизвиква по-тежка болест от грипа и все още няма ваксина или терапия срещу него. Но той може да бъде спрян", каза Гебрейсус.

Той призова хората по света да спрат да се презапасяват с маски и ръкавици. Гебрейсус изрази безпокойство, че новият коронавирус е довел до дефицит на предпазни средства, които са жизненоважни за медиците, борещи се срещу епидемията от Covid-19.

„Не можем да спрем Covid-19, без да защитим нашите здравни работници", добави той.

Междувременно президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че държавата ще конфискува всички доставки и производството на маски за лице и ще ги разпространи на медицинския персонал и на заразените с вируса.

Министърът на икономиката и финансите Брюно Льо Мер заяви от своя страна, че ще въведе контрол на цените на дезинфекционните гелове, ако през следващите дни се наблюдават прекалено печалбарски цени на предпазното средство.

Броят на починалите от новия коронавирус в Италия достигна 79, предаде Ройтерс, като се позова на службата за гражданска защита.  Тя съобщи, че през последните 24 часа в страната са били регистрирани 27 смъртни случая. Общият брой на заразените в Италия - най-тежко засегнатата от вируса държава в Европа - също е нараснал чувствително - до 2502 от 2036 вчера. 160 от заразените са напълно излекувани.

Британски гост в поставения под карантина хотел на испанския остров Тенерифе е бил диагностициран с новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на местните здравни власти. Британецът, който е дал положителна проба снощи, досега не е бил държан в изолация в стаята си, тъй като не е имал никакви симптоми на инфекцията.  През изминалата седмица в хотела с вируса бяха диагностицирани 10 човека - всички те от една и съща италианска туристическа група.

Общият брой на заразените в Испания е около 150.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 2
IQ96
преди 4 години
Без "сортиране" по възрастови групи и цялостен анализ на здравословното състояние на починалите, посочения % е просто спекулация!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
michaelis23
преди 4 години
.... 160 от заразените са напълно излекувани.-------------------------------------------------------------а каква "изненада" само не видех у преписаното кои точно са умрели, каква възрастова група, кога що и т.н. Тва ми прилича на Асад изяде ората у Сирия а па то точно обратното, нормално от Райтерсите преписано .... :)) Май деца заразени немеме също и смъртността е по-ниска от грипа така кат глеам не е 3.4% а е 0.2% на хилка *** двама и то на х80 години https://***.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/https://***.who.int/docs/default-source/coronaviruse/situation-reports/20200301-sitrep-41-covid-19.pdf?sfvrsn=6768306d_2С две думи у нас от Демокрацията измряя и *** повече от бедотия, студ, глад и пиене от колкот от тая космическа болесс ..... само да сравним у Чайна 150 хилки зараза 2 хилки измрели у нас От 9 млн. 3млн. са фюу сметнете си сами кое е пандемията у случая ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още