IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната печалба на „Трейс“ с ръст от 174%

Въпреки резултата цената на акциите на дружеството не се промени осезаемо

08:28 | 05.03.20 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка от строежа на трета метролиния в София по Обособена позиция № 2 с две метростанции и жп спирка. <em>Снимка: tracebg.com</em></p>

Снимка от строежа на трета метролиния в София по Обособена позиция № 2 с две метростанции и жп спирка. Снимка: tracebg.com

Консолидираната печалба на пътностроителната компания „Трейс груп холд“ АД се увеличава със 174% на годишна база до 16,2 млн. лв. за 2019 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Въпреки резултата цената на акциите на дружеството не се промени осезаемо в следващите две търговски сесии, като на 28 февруари 2020 г. приключи при цена от 3,34 лв., а на 2 и 4 март приключваше на ниво от 3,4 лв. за ценна книга, или ръст с 1,8%. Той е никсът на фона на волатилната акция на „Трейс“, движила се между 2,32 лв. и 4,56 лв. за брой в последните 12 месеца. Повишението за последните 12 месеца е с 38%, но за последните 3 години има спад, защото тогава цената е достигнала стойност от 4,08 лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Консолидираните приходи от продажби на пътностроителната компания намаляват с 8,65% на годишна база до 321 млн. лв. за 2019 г.

„Трейс груп холд“ АД развива дейност основно в България и Сърбия, като в двете държави изгражда и поддържа пътна инфраструктура.

Дружеството участва в изграждането на Софийското метро, като е изградило около 1/3 от него. Компанията изгражда и железопътна инфраструктура и всички свързани съоръжения, граждански и военни летища, пречиствателни станции, интегрирани водни цикли, водопроводи и екопроекти. Дружеството строи и обществени, индустриални, търговски и жилищни сгради, газови и енергийни мощности, включително бензоностанции.

Материалът е с информативен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
olimpiec
преди 4 години
Как да мръдне цената Марияне,като на мажо не му пука за нея!!!И не само при Трейс-а е така за съжаление.Бях се зарекъл да не пипам тук,ама на 2,98 влязох със три К........Нищо мой си е проблема,но веднъж да махна(пропуснах от напразни надежди цените над 4 лева) тая позиция повече никога вече!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още