IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow прибави над 1100 пункта, окрилен от успеха на Байдън в Супервторника

Силен ръст записаха цените на акциите в сектора на здравеопазването, като сегментът в рамките на S&P отчете скок от 5,8%

23:47 | 04.03.20 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Водещите американски индекси завършиха борсовата сесия в сряда със силни ръстове, след като Джо Байдън затвърди лидерската си позиция в надпреварата за кандидат-президент на Демократическата партия в САЩ. Ръстовете последваха и извънредното понижение на основната лихва на Фед заради епидемията от коронавирус.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави над 1100 пункта (4,5%), преминавайки отново прага от 27 000 пункта. Това е вторият път в рамките на три дни, в който показателят записва ръст от 1000 пункта, съобщава CNBC.

От своя страна широкият измерител S&P 500 се увеличи с 4,2% до 3130,12 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite нарасна с 3,9% до 9018,09 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 18:59 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 8 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
Доколкото новината има значение за индексите - тя е със съвсем друго тълкуване: че новата победа на Тръмп вече почти не буди съмнение. И децата знаят как брайдън е затънал в корупция и кражби и непотизъм в украйна. Тръмп е събрал в разследването си достатъчно доказателства и просто ще попилее тоя крадец.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 3
крас
преди 4 години
Др. КРИСТАЛИНА ТЕОРГИЕВА е човек с опит знаещ как се управляват помощите отделени от МВФ и СБ за спасителни мероприятия като това с този вирус. Опита на управителя на МВФ бе натрупан още като комисар в ЕС отговарящ за 800 мил. евра помощи дадени от ЕС за бедстващите в ХАИТЕ. ФАКТА, ЧЕ ТЕЗИ "ПОМОЩИ" НЕ СТИГНАХА ДО ХАИТЯНИ Е ФИЛМА НА ГЕНКА ШЕКЕРОВА , финалната част на който показва докъде може да стигне наглостта, грабежа и усещането за безнаказаност на тази "наша" ДРУГАРКА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 14
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Някакви копейници пак бълват пoмия, първия изчаткал комплексар, дето пише с главни букви, другия неграмотен...наЙстина, египтЕните, ролОкостър, напредничЕСВост...ужас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 4
michaelis23
преди 4 години
глупости, глупости и пак преписани глупости, до вчера им замръзнаа *** тва кат падна за 5 дена с 500стовка зарад космическия вирОс и всеки търчеше за консерви с маски, днеска "окрилени били" от тоя дет гепи тръбите на Укрите и тури сино вожд там на племето дет разбичкаха и ограбиха .... Ей Ильена хои си купи баничка с едно дълго на спирката и стига сте преписвале идиотиии, ама то там при вас си е постоянство сигур вече IQто ви е паднало под немска овчарка ве да го *** ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 11
zelka007
преди 4 години
хаха ... ти верно ли мислиш , че в МВФ и СБ има палета с пари , отиваш и взимаш кой колкото може да носи ... :))) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 7
kane
преди 4 години
ролокостър!Света яко започва да смърди!Хората ***, обаче няма нищо по-силно от култа към индекса !Уж човечеството е развото, технологии, их ти, ей ай... и пр. напредничесвост, обаче в главата пазнота, в гърдите - кухотта!Не виждам голяма разлика от къвавите и жестоки жертвоприношения на Инките преди 2000 години или Египтените преди тях и сегашните администрации - визирам най-кръвожаната най-вече. Да тази на Тръмп най- вече и култа към S&P500!Тръм се кланя на пазарите както инките на бог слънце и египтените на бог ра!Той/Тръмп/ казва:"ако сте здрави и млади - ще живеете, ако сте стари и болни...ваш проблем"По-малко на социални и пенсионери - още по-добре за обществото кото той гради!Едно време робите са работели за крепежа и строителсвото на пирамидите, а сега на индеските и пазарите !...Хилядолетията летят и отминават - промяна никаква!п.с.Найстина ли комуниззма на Китай е надеждата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 7
крас
преди 4 години
В ЕДНА ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС ЧЕТЕМ: " Световната банка отпуска помощ за корона вируса на 60 развиващи се държави !!"ОТ СТАТИЯТА РАЗБИРАМЕ, ЧЕ "Помощта ще включва също политически съвети и техническа помощ, основаваща се на глобални познания и знания на ниво държави." !!!Естествено никаква "помощ" за някакви 60 развиващи се държави няма. Просто парите се изсипаха на борсата за да закърпят скапаната система, но това няма да спаси нещата .След като нещата са доведени до такава "СПАСИТЕЛНА ПОМОЩ" разписани по сметките на 60 колониални държави, значи нещата са повече от критични и едва ли ще обърнат тренда надолу. НЕКА ВИДИМ СЛЕДВАЩАТА СПАСИТЕЛНА СТЪПКА , ЗАЩОТО АКО НЯМА ТАКАВА , ОЩЕ ДНЕС ЩЕ ПОСЛЕДВА НОВО ПОНИЖЕНИЕ НА ИНДЕКСИТЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още