IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Операторът на „Национална лотария“ е поискал да бъде обявен в несъстоятелност

Молбата е депозирана в Софийски градски съд

21:03 | 05.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

Компанията "Ню Геймс" АД, чрез която оперира "Националната лотария", е поискала да бъде обявена в неплатежоспособност и несъстоятелност, става ясно от Търговския регистър. Молбата е депозирана в Софийския градски съд, информира БНР. 

След обнародването в "Държавен вестник" на промените в Закона за хазарта, единствено държавният Български спортен тотализатор има право да организира лотарийни игри.

Още преди новите текстове да влязат в сила, бизнесменът Васил Божков, който е сред основните акционери в "Ню Геймс", обяви, че без лотарията няма да има пари за футболен клуб "Левски".

Развитието на събитията обаче наложи ревизия на фирмата и запор на сметките й.

От компанията твърдят, че вече не могат да правят плащания. Това означава, че не могат да се изплатят и част от печалбите.

Забраната за частни лотарийни игри беше предложена от Валери Симеонов и други депутати от Обединените патриоти. След внасянето ѝ беше потвърдено, че частните лотарии, контролирани от бизнесмена Васил Божков, са ощетили хазната със стотици милиони левове.

Investor припомня, че в края на февруари веригата от павилиони Lafka затвори врати, след като влязоха в сила промените в Закона за хазарта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още