IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow обезсмисли възстановяването си от сряда с нов срив от 1000 пункта

И трите основни индекса на Wall Street регистрираха спадове от над 3%, докато нараства броят на смъртни случаи в САЩ вследствие на коронавируса

23:12 | 05.03.20 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса завършиха днешната търговия с нови значителни понижения на фона на растящия брой смъртни случаи на хора, заразени с коронавирус в САЩ, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който следи търговията с акции на 30-те най-големи публични американски компании, изтри 971,22 пункта, или 3,59%, от стойността си, смъквайки се до ниво от 26 118,64 пункта. По този начин индексът успя да заличи възстановяването си от предходната сесия. 

Подобно е положението и при другите два измерителя. Широкият показател S&P 500 се раздели с 106,15 пункта, или 3,39%, от стойността си, понижавайки се до ниво от 3023,97 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite отчете спад от 279,49 пункта, или 3,10%, до 8738,59 пункта. 

По този начин щатските индекси отново се оцветяват в червено, връщайки се към тенденцията от изминалата седмица, която се оказа най-лошата за тях от финансовата криза през 2008 г. насам.

Калифорния обяви извънредно положение, след като регистрира първи смъртен случай, дължащ се на коронавируса. Общият брой на заразените в щата достигна 53-ма души. На източното крайбрежие Ню Йорк обяви 22 случая на зараза.

Ситуацията тласна инвеститорите да търсят по-безопасни активи като американските държавни облигации и златото. Ценният метал поскъпна с близо 1%, след като фокусът на трейдърите се насочи към него.

Страховете около епидемията заличиха и последните следи от оптимизма в сряда, породен от победата на кандидат-президента Джо Байдън по време на гласуването от Супервторника, както и от решението на Федералния резерв на САЩ да свие основната си лихва с 50 базисни пункта.

На фона на тези събития доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се повиши съответно до 0,915% и 1,546%.

При валутната търговия доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчете ръст от 0,75 на сто до 96,6 пункта. Еврото от своя страна се търгуваше при ръст от 0,84% за 1,123 долара.

На петролните пазари цената на сорт Брент отчете ръст от 0,8 на сто до 51,52 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпнаха с 0,7 на сто до 47,10 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 1
studioaa
преди 4 години
Имайки в предвид, че се намираме в най-големия спекулативен балон в историята аз лично очаквам DJIA и S&P 500 да паднат с 50%, а NASDAQ с 80% както и Russel 2000. DAX също ще се прости с над половината от нивото си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
khao
преди 4 години
на тази безсмислена борсова търговия трябва да се сложи някаква спирачка асап ... че стълба отсреща идва бързо !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 1
studioaa
преди 4 години
Всичките тези ръстове бяха "dead cat bounce", типични за мечите пазари. Ние се намираме във свръхмощен мечи пазар и сривовете в него не само че ще са най-големите в историята и загубите ще засенчат всичко виждано досега и най-лошото ще бъде, че възстановяване НЯМА ДА ИМА. Да ще има опити за забрана на кеша, въвеждане на отрицателни лихви, печатане в мащаби невиждани никога, но този път инфлацията в магазина ще е много по-голяма от инфлацията на борсата... То и във Ваймарска Германия е имало рекордни ръстове на акциите но ние всички знаем как свършиха нещата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 21
Императорът
преди 4 години
И всички Ша Омрем, нали? Всъщност последните 5 дни ръстовете са по-големи от спадовете. Всъщност това бяха най-големите ръстове някога... и то не заради намалените лихви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 8
крас
преди 4 години
ВМЕСТО ДА СЕ ВЛОШАВАТ , НЕЩАТА СТАВАТ БЕЗНАДЕЖДНИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още