Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Икономисти: Коронавирусът изтрива половината от икономическия растеж на Китай

Прогнозите се за забавяне до 3,5% за текущото тримесечие, като в същото време експертите очакват свиване на LRR лихвата до средата на годината до ниво от 3,85%

3
 
1
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
статисте, а знаеш ли как се прави икономически анализ? а продуктов? а пазарен такъв? знаеш ли до колко нашата икономика е зависима от външните пазари и как това определя макроикономическото поведение и ако искаш и политическото поведение? май не. вероятно си цар на ексела и това си е, не е достатъчно. не тръгвай да политизираш докато не направиш горните анализи, че олекваш така, батьовото.
2
 
5
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Хубаво гледаме какво се случва с Китай. Огромна страна с огромно влияние.Но на този етап нека гледаме повече себе си. Нашият растеж само от статистически "грешки и пропуски" е малко под 1%, а на Борисов са му казали да се фука с 3.5% (дали милият знае какво означава това?). Аз съм статистик по образование и съм работила в НСИ, а и цял живот правя анализи. Зная за какво говоря. Нашата стабилност е стръв за дървеници. И при соца и при сегашния ГЕРБ все гледаме критично навън, та белким изпъкнем с добро.Слаби са нашите анализатори, за да уловят неочакваните и внезапни прояви на глобализацията, а също и явлението, което един американец от ливански произход нарече черен лебед. Затова ще следваме събитията, както ни ги поднасят клакьорите на властимащите.