IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските киномани не се поддават на паниката около коронавируса

Новата лента на Disney, която оглави боксофиса, пострада от лошото представяне в чужбина

11:39 | 09.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Onward Facebook page</em></p>

Снимка: Onward Facebook page

Киноманите в Северна Америка до голяма степен не се поддадоха на страховете да стоят в затворено пространство с много хора предвид епидемията от коронавируса, пише Bloomberg.

Анимацията “Напред”, дело на Pixar, студио на Walt Disney, дебютира на челното място в боксофиса в САЩ и Канада този уикенд, генерирайки 40 млн. долара приходи, сочат данни на Comscore. Сумата е малко под очакваните 48 млн. долара, прогнозирани от анализаторите.

Новият филм на Warner Bros., в който участва Бен Афлек - “Извън играта”, обаче надмина прогнозите.

Засега кината в Северна Америка се представят доста по-добре от тези в други страни в ерата на коронавируса. Киносалоните в Китай са затворени от седмици, а други държави, включително Япония, Южна Корея, Италия и Франция, имат сериозен спад на посещаемостта.

“Напред” има слабо представяне в чужбина, с 28 млн. долара приходи зад граница в рамките на уикенда.

“В някои чужди територии представянето не е толкова добро, колкото се надявахме”, коментира Кейтлийн Таф, която съблюдава глобалната дистрибуция на Disney. По думите ѝ предаването на отзиви за филма от уста на уста ще бъде наистина важно, тъй като публиката показва, че е много доволна от лентата, така че от Disney очакват успех от нея, но в дългосрочен план.

По данни на Comscore средствата, събрани от десетте топ филма, са се свили с 53,5% спрямо година по-рано, когато “Капитан Марвел” дебютира в Северна Америка и събра 153,4 млн. долара.

“Напред” е една от големите премиери на Disney за тази година и е първата оригинална продукция на Pixar от “Тайната на Коко” през 2017 г. “Напред” се радва на 87% положителни отзиви в Rotten Tomatoes.

Лентата с Бен Афлек “Извън играта”, дело на Warner, събра 8,5 млн. долара този уикенд и се класира трета в северноамериканския боксофис. Анализаторите очакваха 8 млн. долара.

Кризата с коронавируса нанесе удар на книжата на собствениците на киносалони. AMC Entertainment, Cineworld и Cinemark Holdings заедно контролират близо половината от киноекраните и продажбите на билети в САЩ. Същевременно управляват и доста кина в Европа и Латинска Америка.

Миналата седмица стана ясно, че премиерата на новия филм за Джеймс Бонд е отложена за ноември заради коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още