IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple предлага на повечето си служители да работят дистанционно

Компанията прилагала и „нови усилия за увеличаване на междуличностното пространство и непрекъснато, подобрено, дълбочинно почистване“

12:51 | 09.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Посетители на магазин на концерна в Сингапур говорят със служител на Apple. <em>Снимка: EPA/WALLACE WOON</em></p>

Посетители на магазин на концерна в Сингапур говорят със служител на Apple. Снимка: EPA/WALLACE WOON

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е предложил на служителите в повечето глобални офиси на компанията възможността да работят от вкъщи. Според него епидемията от коронавируса „безпрецедентно събитие“ и „предизвикателен момент“, предава Bloomberg.

Кук e казал на служителите в няколко глобални офиса да не се колебаят да работят дистанционно, ако работата им позволява това, за седмицата от 9 до 13 март, става ясно от бележка до колегите му, с която разполага и Bloomberg News. По-късно информацията е потвърдена от говорител на концерна.

Тази политика засяга „районите с най-голяма плътност на инфекциите“,  казва Кук. Тя ще се прилага за корпоративните офиси на компанията в долината на Санта Клара и районите на Елк Гроув в Калифорния, Сиатъл, Южна Корея, Япония, Италия, Германия, Франция, Швейцария и Великобритания.

Освен насърчаването на работата от вкъщи Кук е заявил, че „Аpple полага големи усилия за намаляване на струпването на хора и гарантиране, че тези екипи, които са на място, ще вършат работата си безопасно и спокойно“.

Apple прилагала и „нови усилия за увеличаване на междуличностното пространство и непрекъснато, подобрено, дълбочинно почистване“, става още ясно от съобщението.

Кук също така е казал на служителите с температура или кашлица да не идват на работа, докато не се възстановят, да мият често ръцете си, да не докосват лицето си и да следват карантинните процедури след завръщане от райони с инфекции.

Базираната в Купертино компания е уникално повлияна от вируса, като се има предвид глобалното ѝ присъствие и базираната предимно в Китай верига за доставки. Компанията вече се отказа от прогнозата си за приходите за първото тримесечие и усеща ограничения в доставките на iPhone и Ipad Pro.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още