Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Международни пазари

Раздутият бюджет на Саудитска Арабия я прави уязвима в петролната война

Победителите и губещите в тази битка вероятно ще бъдат определени от капиталовите пазари, а не от тези на суровини

   1| 2    
0
 
0
 
12
markov до: markov
преди 3 месеца
сори , да се чете клиенти в първото изречение.
0
 
0
 
11
markov до: data
преди 3 месеца
Швейцарците сега губят един от най-големите си конкуренти. Руснаците щат - не щат си купиха кораби за тръби и сега се учат да ги ползват. След като се научат ще станат конкуренция на Швейцарците ..и то много по-евтина
4
 
3
 
10
data до: Mavi Goz
преди 3 месеца
е не , 90-те са само резултат от твърдоглавието им през последните 10 г. Самовлюбени не обръщаха внимание какво им пишеха хора като Т.Ж. и другите от източна европа . При предният спад на кълбета се изтъркаляха в СА - та толкоз за кво са молили . А относно швейцарките - явно договорите им с американските петролни компании са се оказали по важни от "най-скъпият им домашен договор"
3
 
15
 
9
Mavi Goz до: data
преди 3 месеца
Нещо бъркаш, ама не знам нарочно ли.... През 90-те рашките беха най-меките - Горби и Елцин са цалуваха с кой откъде мине, подписваха кротко квот им дадат, даваха, раздаваха, подаряваха.... Да, верно, че се докараха с това до просешка тояга и фалит, ама па никога не са били по-кротки и послушни и опитаха сички специалитети на западните им ментори и доброжелатели. Верно, че понаучиха и разни уроци. Втвърдиха главите от Путин насам, ама от тогава никой не ги е чул да просят нещо от некого, а тоягата им сън не сава на разни евроатлантици...
Пазар, пазар... колко да е пазар...? ;) :lol: Ако беше пазар, дали швейцарците щеха така скорострелно да си дигнат дърмите и да отсвирят СП2 - най-скъпият им и дашен договор откакто са фирма... ? ;)
10
 
8
 
8
data до: Mavi Goz
преди 3 месеца
Времето ще покаже , руснаците едва ли не са знаели какъв ще е отговора на саудитците . Обаче има друго нещо никой не е по-голям от пазара дори и дебелите руски кратуни щот ако погледнем ретроспективно именно твърдоглавието им ги докара до просешка тояга през 90-те . Та и те тогава чакаха *** да фалират :)
18
 
13
 
7
korn до: Mavi Goz
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Всички българи печелят от ниските цени на петрола, освен русофилски еничери като теб. Отивай наведен да лъскаш руския ботуш бе ислямски ***. И Алах не може ви спаси, ше ядете сопата тоз път.
6
 
20
 
6
Mavi Goz до: data
преди 3 месеца
Хихи... Мноо интересна ситуация... Само на мене ли ми се привижда, че тоя път май точно рушняците засилиха каруцата с цените надолу - едва ли без да искат... ??? Да не се окаже, че само те са се приготвили за тоя ден... ;)
11
 
15
 
5
Mavi Goz до: korn
преди 3 месеца
И кво печелиш па ти бре, клоун... ? “Я не сакам я да съм добре, я сакам Вуте да е зле...!” Що не се качват европейските борси, докато американските потъват?
То ако интересите на едрия капитал в Европа се въртеха около твоя парцалив джоб и овчите надежди за евтин бензинец, сега немаше да дрищиш тука...
5
 
3
 
4
data до: Achtung
преди 3 месеца
Всички имат резерви , по скоро въпросът е кой има по-слаби нерви . А относно статията - защо според автора СА имайки най-ниска производствени разходи да не изтласка останалите от пазара и така да попълни големите си бюджетни разходи ?
9
 
15
 
3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
САЩ, Русия и СА губят. Европейците печелим. Един прекрасен ден.