Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Накъде ще поемат цените на жилищата в големите градове у нас през 2020 г.?

Имотният пазар ще остане интензивен и през тази година, твърдят експерти

   1| 2    
0
 
8
 
16
преди 1 година
Няма профилна снимка
Какви анализи бре, сривът който идва е грандиозен, кой в такава ситуация ще си купи имот? Кредитите ще приключат, а с това и продажбите на имоти. Коя банка ще ти даде кредит като знае, че фирмата ти може рЕзко да приключи. Нали се сещате, че море тази година няма да има, това са към 13% от бюджета надолу и сумати фалирали фирми. Необслужени кредити.
0
 
6
 
15
nihilist до: dikens15
преди 1 година
Няма профилна снимка
Логиката е, че никой не е правил анализ на точните причини, поради които тези имоти не излизат на пазара. Това, че цените на покупка и наем са високи, съвсем не значи, че автоматично собствениците на тези празни имоти ще са стимулирани да ги изкарат на някой от двата пазара, особено при ниските разходи на държане на такъв празен имот в България. Точно с тези имоти какво ще стане няма как да се предвиди без да се знаят собствениците им и точните причини, поради които ги държат.Освен това, никъде не съм казвал да се купуват или не акции, облигации и т.н. Това, което казвам, е че при настоящата кризисна ситуация, имотният пазар по никакъв начин не е имунизиран от общата паника, обхванала другите пазари. А специално за България, в момента една огромна част от предлаганите имоти на пазара са в различен етап на незавършеност и за поне някаква реализация на ивестицията може да се говори едва след (евентуалното) им завършване.Така че не давам инввестиционни съвети - всеки да си преценява в какво да инвестира. Според мен покупката на имот е оправдана с цел живеене, но тази част от купувачите са силно зависими от доходите и кредитите.
5
 
4
 
14
dikens15 до: nihilist
преди 1 година
Няма профилна снимка
А не е ли по логично, ако има балон и ако, както казвате има празни имоти( и то много) собствениците да използват пазара и да ги продават. Или пък поне да ги отдават под наем. Къде е логиката ти???Колкото до това че трудно се купувало имот- ами седи си дом и си вложи парите на борасата, капиталовите, фондовите пазари или облигации, пък да видиш тогава какво е сигурност и яка инвестиция. Да не получиш само инфаркт от нея и да не те ритне жената от вкъщи.
0
 
6
 
13
nihilist до: dikens15
преди 1 година
Няма профилна снимка
Напълно логично - много имоти стоят празни без да излизат на пазара и точно поради това останалите са пренаселени и съотвено са високи наемите на онези, които са излезли на пазара.
0
 
9
 
12
nihilist до: dikens15
преди 1 година
Няма профилна снимка
Това е факт ако не отчиташ други факти. Покупката на имот е свързана със страшно много комуникация лице в лице (от всички участници в сделката), за разлика от други активи, които можеш да купуваш и продаваш изцяло дистанционно. Огледи, вадене на редица документи, ходене по банки ако се купува с кредит, и т.н. В настоящата ситуация на коронавирус, кои хора ще са повече - тези, които биха рискували с цялата тази комуникация, или онези, които биха изчакали ситуацията да се уталожи (например до намиране на ефективно лечение - ваксина и т.н.)? Допълнително, ако се купува на зелено, трябва да си много сигурен, че в сегашната кризисна ситуация това, което купуваш, ще бъде завършено, а това в момента не знам кой строител може да ти гарантира.
12
 
4
 
11
dikens15 до: Painkiller
преди 1 година
Няма профилна снимка
Кой от какво е застрахован сам си прави сметката. Факт е, че при срутващи се капиталови пазари и нулеви лихви имота си дава сигурност и доходност, която българинът харесва.
10
 
5
 
10
dikens15 до: Sandy
преди 1 година
Няма профилна снимка
То по тези твоите статистики излиза, че София е празна, пък от друга страна ни дават, че живеем в пренаселени жилища. Отделно средната цена за наем на тристаен в София е 1000/1200 лева. Сам си отговори колко е вярно писаното от теб.
8
 
8
 
9
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ако изобщо мога да съм сигурен в нещо, то е, че тълпата винаги греши. Всички очакват банкова и имотна криза, което води към предположение, че следващата ще е съвсем различна. Малко вероятно е да се повтори същата като преди 10 години. Би било твърде предвидимо.
1
 
28
 
8
Painkiller до: dikens15
преди 1 година
Няма профилна снимка
1.тези българи в чужбина застраховани ли са от безработица при рецесията в ЕС, която се задава? 2.имотите са достъпни при сегашните нива на заетост и лихви. В задачата се пита при влошената среда какво следва?
4
 
32
 
7
преди 1 година
Няма профилна снимка
Статистика 5 ное 2017г.Имотният пазар страда от сериозно изкривяване, показва анализът. От една страна, в България има около 1.2 млн. незаети и необитаеми жилищни единици (или 30% от общия жилищен фонд)март 2020 г.Вече сигурно гони над 35% празни и необитаеми жилища !Ако в един момент, поради едни или други обстоятелства всички тиа жилища бъдат изкарани на пазара...не ми се мисли кво ще става. Както се казва - ще ги продават на килограм.