IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uniper е уверен в изпълнението на проекта „Северен поток 2“

Германският партньор на „Газпром“ гарантира, че датите за завършване на газопровода се запазват и той ще бъде пуснат в края на 2020 г. или началото на 2021 г.

14:30 | 10.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Газопроводът „Северен поток 2“ ще бъде пуснат в експлоатация, въпреки забавянето на изпълнението му, уверени са в германската компания Uniper, която е партньор на „Газпром" в проекта.

Това съобщи ТАСС във връзка с годишния доклад на Uniper за „Северен поток 2“.

„Очакваме, че „Северен поток 2“ ще бъде пуснат, въпреки закъсненията, и ще пренася до 55 милиарда кубически метра газ годишно до нас“, се казва в документа.

Освен това се посочва, че въпреки спирането на полагането на тръби, всички останали работи по проекта продължават по план.

Отбелязва се, че компанията, експлоатираща газопровода „Северен поток 2“, понастоящем участва в смекчаване на негативните последици от спирането на работата.

По-рано от Министерството на енергетиката на Русия обявиха, че прогнозите за датата на завършване на проекта за газопровод "Северен поток 2" се запазват и той ще бъде завършен в края на 2020 г. или началото на 2021 г.

През февруари американският министър на енергетиката Дан Бруйет заяви, че Русия няма да може да заобиколи санкциите на САЩ и да изгради газопровод самостоятелно поради липса на необходимата технология.

Алексей Чепа, заместник-председател на комисията по външни работи на Държавната дума, смята, че тези закъснения няма да са дълги. Той е категоричен, че американските действия не могат да спрат пускането на газопровода и Русия използва всяка възможност да завърши строителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още