IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български учен: Имаме обещаващи лекарствени молекули срещу коронавируса

Търсим инвестиция за следващите етапи, за да се дооптимизира молекулата, посочи Димитър Димитров, изпълнителен директор на Micar Innovation

17:52 | 10.03.20 г. 3
Български учен: Имаме обещаващи лекарствени молекули срещу коронавируса

Micar Innovation създава нови компании в партньорство с водещи академични изследователи и големи биофармацевтични компании, които осигуряват финансиране и път към ликвидността чрез придобивания, които са предварително договорени.

"Преценихме, че е добре да се възобнови SSR5. Лекарството със SSR7 е за метастази, псориазис и артрит. Имунната система в комбаниция между двата протеина регулира процеса в борбата срещу коронавирус. SSR5 затваря клетката така, че да не проникне например ХИВ вирус...", посочи Димитров.

Той обяви, че целта е да се намери инвестиция за следващите етапи, за да се дооптимизира молекулата, която да стане между 5-20 наномола.

"Биотехнологиите са скъпо начинание. В случая говорим за инвестиция от 5-7 години, уточни Димитров и обясни, че периодът от 4-6 години, а сега може би двойно по-бързо, е достатъчен, за да стигне лекарството от процеса на изработка до крайния потребител.

Според Димитров като цяло темата с коронавируса е доста преекспонирана в пространството.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Един Българин
преди 4 години
То хубаво планината , чистия въздух и църквата, но трябва и нещо да се яде освен ягоди и боровинки. Нека да работят, ББ обяви някаква сума за подпомагане ако един на 10 такива проекта успее ще дръпне цялата държава напред. Скъпо начинание, но намерите ли първи лекарство за жезъл-а ще спрете да работите :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 8
ing5rov
преди 4 години
боклу.ците на Кауфланд и Лидл
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 9
ing5rov
преди 4 години
Ала бала ... народа да спре да плюска *** , да почне да пости и ходи на църква . Да спира всякаква химия и лекарства , няма по-велик лечител от природата , ако разбира се я оставим да си свърши работата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още