Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Рияд ще увеличи още повече добива на петрол - до 13 млн. барела на ден

Това ще бъде първото разширяване на капацитета на кралството от десетилетие насам

   1| 2| 3| 4| 5| 6| 7| 8    
0
 
2
 
79
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ами пич, какво да ти кажа? Не съм аз човекът, който ще те възпитава. Ако за теб човешкият живот е нищо, не мога да ти помогна. Само мога да ти пожелая да не изпадаш в положението на хората, които с лека ръка "жертваш", за да оправдаеш действията на някой от модерните робовшаделци, източен или западен.
3
 
1
 
78
dikens15 до: cherney
преди 1 година
Няма профилна снимка
Специално за такива като теб трябва само “ демократична” пшеница, тя е с неоспорими ГМО качества. Както и почти всичко дето ядат “ развитите държави”. Вземи прочети малко за Монсанто ( има и филми като за теб тъ пако) и се образовай малко за всичко около теб, че така ще си умреш с главата в гъ за!!!
2
 
0
 
77
dikens15 до: Oбичам България
преди 1 година
Няма профилна снимка
Тик говорим за световна икономика, финанси и геополитика. Какво ме интересува,, че си видял Иванушка в някое село в Запорожието как живее( между впрочем и това е тема на много по задълбочен анализ защо и как но не ми се навлиза в писане заради подобни елементи и да си губя времето). За губеняци има на всеки ъгъл!!
2
 
0
 
76
dikens15 до: Oбичам България
преди 1 година
Няма профилна снимка
Напротив бих им го казал !!!!!
3
 
0
 
75
dikens15 до: cherney
преди 1 година
Няма профилна снимка
Мхм, ясно даже и пшеницата им не е пшеница и нищо не става от нея( както и от теб между впрочем). С такива Лу мпени като теб не може да се спори с нормални факти. Според мен си за психиатрията!!!!
4
 
3
 
74
преди 1 година
Няма профилна снимка
Руснаците са дали и взели много на/от света (в много направления). В момента са в тежко състояние, но това не е повод за радост, защото за добро или за лошо зависим от тях. За тези, които обясняват колко е добре Русия в момента нека отидат там и да видят как живеят хората и как се чувстват. Аз няма да споделям моите впечатления, но е малко нелепо да коментираш колко са добре или зле обикновените хора без дори да си се докоснал до тях.
1
 
2
 
73
преди 1 година
Няма профилна снимка
Уважаван позицията ти, защото всеки човек има право на мнение. Много често обаче покрай спорове и провокации си изпускаш нервите, с което не си помагаш. Съветът ми към всички е да не казвате неща, които не бихте казали ако хората в спора са срещу вас.
1
 
8
 
72
cherney до: Otka4eni reformatori
преди 1 година
Няма профилна снимка
Пшеницата е земеделския продукт с най-ниска добавена стойност. Всеки *** може да прави това. Пшеницата не е лале или индустриален канабис, за отглеждането на които се иска акъл. Така, че отглеждането на пшеница в 21 век изобщо не е повод за гордост.
Съвсем отделен е въпроса, че Русия произвежда основно фуражна пшеница с много ниско качество. Последното даже не е нужно да се коментира и предизвиква само насмешка. Както и много от коментарите тук, дело на крайно неуки хора.
2
 
7
 
71
Dr. Vatnikov до: Otka4eni reformatori
преди 1 година
Няма профилна снимка
Мишленце, да ти пратя ли снимки какво правят китайците в Сибир??
7
 
1
 
70
Otka4eni reformatori до: cherney
преди 1 година
Няма профилна снимка
На 1/6 от територията на планетата се произвежда 1/5 от пшеницата. Е,и? Тази 1/6 от Земята има 2% от световния БВП.

Интересно ми е като цитираш тези цифри и каза А, защо не каза и Б. Тоест защо не кажеш, че 4/6 от тези 1/6, а именно 11 милиона м2 наречени СИБИР не стават и никога няма да станат годни за производство да никакви агрокултури (освен ако с климатичните промени не затолиме Земята бая. То между другото точно това става. Сибир се затопля най силно от целия свят, а други райони на планетата застудяват. В общи линни глобалния климат на планетата за да компенсира тези девиации прави така, че едни райони да застудяват, а други да се затоплят за да се самобалансира. Но това е друга тем за която и бъкел си нямаш и понятие) та всъщност производството на 1/5 от световната пшеница става на много по малка територия. Не ми се мисли, колко пшеница щяха да произвеждат ако и Сибир беше годен за това. Отделно, ако си мислиш, че ако Сибир беше американка, мексиканска или пакистанска територия и ще произвеждат пшеница лъжеш се. Най много да произвеждат картофи и боровинки, както и сега добре виреят там.