Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Рияд ще увеличи още повече добива на петрол - до 13 млн. барела на ден

Това ще бъде първото разширяване на капацитета на кралството от десетилетие насам

   1| 2| 3| 4| 5| 6| 7| 8    
11
 
13
 
9
cherney до: Императорът
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Русия има четири големи находища, като двете най-големи - Самотрол и Ромашкино - са амортизирани между 75 и 85%. Другите две - Приобское и Фьодоровское - са натоварени на 100% в момента. Останалите им находища са много на брой, но малки като обем запаси, а освен това са неудобни от логистична гледна точка, доколкото са много отдалечени едно от друго. В Самотрол и Ромашкино технологиите за добив са пълна отживелица, а в сектора на практика са правени много малко инвестиции в последните десет години. Общо взето, безогледна експлоатация..... а след нас потоп.
Руският петролен сектор е тотално амортизиран и страната не разполага с никакви аргументи срещу Саудитска Арабия. Приказките на Антон Силуанов за това, че страната може да оцелее дълги години при цени от 25 долара за барел са откровени глупости. Да, може да го направи, но при тази цена 1 долар ще мине 100 рубли. Без рязко обезценяване на рублата страната може да изкара 1.5 - 2 години.
1
 
19
 
8
преди 6 месеца
Дано да стане 10 долара! Месец, два, три година... все файда за нас! :)
10
 
18
 
7
Mavi Goz до: Dr. Vatnikov
преди 6 месеца
Руснаците отказаха сделка на арабите след внимателно обмисляне и планиране. Арабите по арабски хвърлят къчове. Каменната мутра на Путин срещу беснеещ от яд арабин - какви са залозите? ;)
2
 
5
 
6
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Тази игра ще е месеци, но не и години.
11
 
11
 
5
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Точно така, първи щял да го усети тоя, дето печели от сегашната цена на петрола, а не другия, на когото 75% от печалбата от износ се изпари!

Каква чудесна логика!
12
 
11
 
4
Императорът до: mvr0306
преди 6 месеца
Арапите може да са им най-ниски разходите, ама ще трябва да се простят с луксозния си живот или да затъват в дългове... защото бюджетът им е настроен на 80 долара за барел - а сега ще им трябват и инвестиции, за да продават на ниски цени. ФЕД няма да поддържа избирателно частни компании, не за първи път шистаците ще пускат кепенци. Руснаците докато "го усетят четвъртит" - и американци и арапи ще са ревнали на умряло поне два пъти. Има да чакаш да им се изчерпят находищата. Тия могат да удавят целия свят в нефт и газ.

Но накрая ще отстъпят и едните и другите и третите. Въпрос на седмици е да проумеят, че от това взаимно противопоставяне, губят всички.
13
 
27
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Арабите могат да помпят доста т.к. разходите са им най-ниски; ФЕД може да поддържа шистаците много години с парични инжекции по нареждане на политиците (не официално разбира се); а руснаците ще усетят четвъртит след няколко години като им се поизчерпят най-рентабилните находища и трябва да работят отвъд полярния кръг...като резеви могат да имат но добива им ще става все по скъп.
17
 
21
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ей сега Путин ще приеме фамилията на ген. Кyроедов...

:))))
18
 
12
 
1
преди 6 месеца
Чарлафите тотално изперкаха.