IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС: Тръмп не съгласува решението си с нас

Разпространението на болестта е световна криза, която не е ограничена според континентите и която изисква сътрудничество, поясняват Мишел и Фон дер Лайен

13:57 | 12.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен<em>. Снимка: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg</em></p>

Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен. Снимка: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg

Европейският съюз (ЕС) възрази срещу едностранното решение на Вашингтон да забрани за 30 дни влизането в САЩ на чужденци от Европа заради епидемията от заболяването Covid-19.

Разпространението на болестта е световна криза, която не е ограничена според континентите и която изисква сътрудничество, а не едностранни действия, се посочва в общо изявление на председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен. ЕС не е съгласен с едностранното решение на САЩ да наложат забрана за пътуване, допълват те.

Двамата уточняват, че Вашингтон е приел решението, без да го съгласува с ЕС. В ЕС се предприемат решителни стъпки за ограничаване на разпространението на болестта, се посочва в изявлението.

Припомняме, че президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви късно в сряда ограничения за пътуване от и до Европа в опит да пребори разпространението на коронавируса Covid-19. Новите правила влизат в сила от петък в полунощ.

В телевизионно обръщение той заяви, че всички пътувания за Европа ще бъдат спрени в следващите 30 дни. „За да не допуснем нови случаи да навлязат в страната ни, ще спрем всички пътувания от Европа до САЩ“, посочи Тръмп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Dimat
преди 4 години
Е,лицемери!Когато Шмъркелица викаше чуждестранните ислямски легиони да залеят ЕС,попита ли подопечните и унтерменшни територии от подарената и от САЩ "империя",наречена "европейски СЪЮЗ",дали ги искат,или въобще не и дремеше за тях?!А къде бяхте вие и подобните ви плъшоци,настанени из "юроспийските институции",да възроптаете за това и решение и да го отмените от името на същия този..."съюз"?!Сега Тръмп прави с вас точно това,което шмъркелица направи на останалите държави...заради което ВБ си спретна този "екзит" и ви каза едно звучно турско,"айсиктир".И аз да ви кажа същотото!!!И на всички юроспийски оФФце,които блеят винаги в указаната от вас посока,докато тихо и кротко се изпаряват като народи и индивиди,в Небитието!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още