IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 95% от големите китайски компании извън Хубей отново работят

От петък отворени са и всички 42 магазина на Apple в страната

12:29 | 13.03.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Около 60% от малките и средни предприятия и над 95% от големите фирми в Китай, извън епицентъра на коронавируса провинция Хубей, са подновили работа. Това съобщи китайският заместник-министър по въпросите на индустрията Син Гуобин, цитиран от Ройтерс.

В изказване пред репортери той посочи, че Китай ще проведе координирани действия с други страни, за да се стимулира възстановяването на бизнес активността, въпреки че пандемията все още всява несигурност за връщането към нормалността.

Китай също така продължава с усилията да възстанови икономическата си активност след налагането на строги ограничения върху транспорта и човешката дейност, за да ограничи заразяването.

Междувременно в петък технологичният гигант Apple отново отвори всичките си 42 магазина в Китай, съобщи говорител на компанията. Това става повече от месец, след като работата им бе временно преустановена заради епидемията от коронавирус.

Ограниченията на пътуванията и събиранията, които са в сила в Китай от края на януари, се оказаха предизвикателство за Apple. Те съвпаднаха с периода на Китайската Нова година, част от която е и традицията за размяна на подаръци.

Производителят на iPhone е продал половин милион по-малко от устройствата в Китай през миналия месец, показаха данни от понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 5
Бидонойл
преди 4 години
Разбира се, всяка новина която не пасва на свободните ти съчинения е лъжа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 8
studioaa
преди 4 години
Това категорично е лъжа без значение какво твърдят китайците. Ако наистина индустрията им работеше нямаше да имаме свободно падане на суровини от всякакъв вид - петрол, стомана, мед, паладий и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още