Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Лагард не направи „каквото е необходимо”

Тя предизвика опасения, че ЕЦБ вече не може да действа като стабилизираща сила за валутния съюз

1
 
2
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
това не са очи на човек, който знае какво прави, а очи на отчаяна жена натоварена с прекомерна власт. проблема не са лихвите и нелихвите, а фундамента, на който се крепи Европейската икономика.
0
 
2
 
2
преди 6 месеца
Мисля, че е правилна рекцията на Лагард, да не се понижава лихвата. То и няма накъде. Относно завишаване на паричната емисия, не трябва да се отива в тази посока. ЕЦБ трябва да остави нещата да се саморазвиват, като дори някои може да фалират. Относно фискалните стимули, за които ЕЦБ съветва правителствата - там има потенциал, но само за някои правителства. Немците могат, но италианцли, гърци, не могат да правят фискално стимулиране, заради големите дефицити и дългове. Всички трябва да се върнат към нормалността и да се простират според чергата си. А да видими Лагард ще може ли да направи това, дали има по-големи топки от Драги.
3
 
5
 
1
преди 6 месеца
Заради неправилно въведено в употреба евро възникват европейски икономически щети. Днес много държави от еврозоната са в прикривана икономическа криза.
Коронавирусът е с качество на силен стимулатор за нови европейски икономически щети от грешката на Европейската централната банка (ЕЦБ). Ускорено се създава обстановка за призната европейска икономическа криза.
Все още европейската общественост коментира ситуацията с коронавируса и лошите последици, ала пренебрегва съществения причинител за възникващи европейски икономически щети (фаталната грешка на ЕЦБ).

Вариантите са:
1. При неправилно въведени в употреба евро – европейците сме със съдби на жертви на грешката на ЕЦБ. Наличието на коронавирус стимулира за завишаване на европейските икономически щети от грешката на ЕЦБ.
Сега европейските органи пренебрегват фаталната грешка на ЕЦБ. Подходът подпомага за увеличение на европейските щети. Създадени са условия за невъзможно европейско устойчиво развитие.
2. За устойчиво разрешаване на проблема с нарастващите европейски икономически щети е необходимо обществено разобличаване на допусната грешка и ЕЦБ правилно да въвежда в употреба пари.