IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летище София ще остане отворено само за пътуващи

Затварят се всички обекти на територията на летището с изключение на магазините за хранителни стоки и аптеките

20:20 | 13.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

На двата терминала на летище София ще бъдат допускани само пътуващи заради обявеното извънредно положение в страната във връзка с разпространението на COVID-19, съобщават от пресслужбата на летището.

На входовете ще бъде измервана телесната температура. Мерките са с цел да се осигури най-висока степен на безопасност на пътниците. В изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването се затварят всички търговски обекти на територията на летището с изключение на магазините за хранителни стоки и аптеките, съобщават от летището.

Четири пъти на ден се извършва почистване и дезинфекция на терминалните сгради. Дезинфекцира се между терминалния шатъл и всички съоръжения в пътническите терминали, с които пътуващите са в директен досег като кошници за багаж, парапети, асансьори, полетни изходи и др. Санитарно-хигиенните помещения се почистват основно и се обработват с дезинфекциращи препарати на всеки час.

На Терминал 1 и Терминал 2 има поставени термокамери от Министерството на здравеопазването. На видими места има двуезични информационни табели за превенция от заболяването, а на мониторите на двата терминала през 15 минути се излъчват информационни препоръки.

За въпроси, свързани със степента на риск от COVID-19 в отделните държави, пътниците могат да се информират от сайта на Министерство на външните работи.

Летище София препоръчва за всички въпроси, свързани с отменени полети, пътниците да се свържат със съответната авиокомпания.

Още новини за разпространението на коронавируса у нас и в света четете тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още