Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Три мерки за стимулиране на икономиката в отговор на пандемията

Данъчната ваканция, съкращаването на данъци са пазарно-неутрални, не дискриминират, важат за всички и злоупотреби и корупция не са възможни, според икономист

   1| 2| 3    
0
 
0
 
27
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
никакви стимули не са нужни...плащаме си зада ни се "запази" раб. място... това е извратено!
1
 
4
 
26
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Чудесни са мерките, описани по - горе, ако въобще се въведат. Те обаче са насочени към големите работодатели. А за наемника? Колко наемника могат да работят home office? Колко наемника НЕ МОГАТ да работят home office - според мен не по - малко от около 1.9 - 2.3 милиона. Какво се случва с тяхната заетост - заплати, осигуровки, данъци, кредити, и т.н.? Как ще реагират работодателите? Това са хора/наемници, които осигуряват немалка част от потреблението в страната, които плащат немалко средства към банките - за кредити, за такси? Също така, какво се случва с малките фирми - със заети от 1 до около 20 човека? Т.е. дребния бизнес, който в по - голямата си част е семеен - или е вече затворен, поради мерките, или е блокиран по пътищата на Европа. Редица държави и банки в Европа обявиха мерки в тази насока. Ето какво казва австрийският финансов министър: "Балансираният бюджет винаги е важен, но здравето на австрийците, работните места и стабилната икономика са по-важни“.
4
 
3
 
25
dikens15 до: studioaa
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
+++++1000
Точно така, системата се очиства. Отделя се здравия и успешен бизнес от недъгавият и банкрутиралият.
Последното ти изречение е абсолютно вярно също. Това е поради факта, че банковата мафия у нас не желая да бъде пазарен играч и да поема рисковете на пазарите, а си го прехвърля на клиентите. Колко удобно само, нали!!! Обикновеният клиент да му мисли, ние не сме на пазара!!
1
 
4
 
24
dikens15 до: Grosss
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ти се радвай, че не си в еврозоната!!
И не виждаш ли какво финансово цунами се разразява около теб или си сляп??? Каква Европа и какво евро, тази валута едва ли ще просъществува в близките години. Запознат ли си с дълговите проблеми на Италия ??? А на италианските банки??? Как мислиш ще се отрази на Италия липсата на туризъм през лятото? Знаеш ли какъв ще е проектодефицита и, загубите на туроператорите и, невъзможността за погасяване на кредитите на компаниите и скока на безработицата?? А в Гърция как мислиш е положението??? А в Германия с нейната Дойче *** и дериватните и експозиции в размер на 500 млрд евро. Какво ще стане там, ако и тоя пазар гръмне??? Борда е спокойствие и сигурност, доказал се през годините.С него ние сме си в евро зоната и сме вързани за еврото. Имаме стабилност, сигурност, предвидимост. Ако еврото утре гръмне, котва ще стане Дойче марката( може и долара, швейцарският франк , а най- добре златото, но никой няма да ни го позволи).
Така, че когато решиш да пишеш глупости, не е зле да помислиш преди това.
1
 
5
 
23
dikens15 до: Grosss
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
На теб кой ти е казал, че да печатиш пари е хубаво нещо!!!
1
 
2
 
22
Grosss до: Dr. Vatnikov
преди 6 месеца
Ще видим още тая седмица ми се струва.ЕЦБ да пари на тия дето са в зоната
на еврото,ние сме вън и в борд.
2
 
2
 
21
Dr. Vatnikov до: Grosss
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ние не можем да си правим количествени улеснения в условията на борд, за това се грижи ЕЦБ.

Пари ще бъдат напечатани, не бой се.
Както при проблема с Гърция.
1
 
3
 
20
преди 6 месеца
Мярката навсякъде е печатане на пари и осигоряване на ликвидност,докато
при нас ще пробваме с трици маймуни да ловим.
4
 
2
 
19
преди 6 месеца
Нито една от тези мерки не е приложима у нас без да се предизвикат катастрофални последици за икономиката и социалния мир у нас. Когато производството и услугите и потреблението се сриват е задължително парите в обръщение да се свият със същия %, а не да се наливат още пари и стимулира растежа чрез инфлация защото това най-вероятно ще предизвика първо хиперинфлация във супермаркета, а после бунтове и безредици... Това означава, че просто длъжниците трябва да обяват фалит по кредита си и след като им се отнеме съответния актив и се продаде да отпадне и задължението им, а не да продължават да плащат и след това както е сега...
2
 
8
 
18
Dr. Vatnikov до: data
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Г-н общи приказки, какво стана, ще ми отговориш ли каква точно терминология е "предния период" и "задния период"??

И по-конкретно, очакваш да не платиш ДДС- то на неплатените към теб фактури?
И би ли обяснил как точно ще се администрира това?
Как ще се разграничат платените от неплатените с правило? Или да се спре да се събира ДДС щото някой не си събира плащанията?!
Почни да продаваш кеш, по банка с плащане веднага/предплащане или на клиенти, на които имаш доверие да платят в срок.