Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Три мерки за стимулиране на икономиката в отговор на пандемията

Данъчната ваканция, съкращаването на данъци са пазарно-неутрални, не дискриминират, важат за всички и злоупотреби и корупция не са възможни, според икономист

   1| 2| 3    
5
 
8
 
7
data до: Dr. Vatnikov
преди 10 месеца
Апропо за ДДС-то си в тотална заблуда . Само и единствено при плащанията в брой съвпада времето на извършването на продажбата и събирането на плащането . По всичко си личи че ти фактури никога не си издавал и нямаш идея за какво иде реч когато не ти платят фактурите от предният период по ддс
3
 
7
 
6
data до: Dr. Vatnikov
преди 10 месеца
Ти печалбата като сандък със злато ли си я представяш ?
1
 
4
 
5
data до: zelka007
преди 10 месеца
Който има овърдрафт :)
6
 
9
 
4
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Глупости, ако плащаш корпоративен данък, значи, че има печалба, а щом има такава, значи бизнеса е работил.

Кой да не плаща ДДС, крайния потребител ли? Или фирмите? Защото ако са фирмите, това означава, че ддс ще е събирано от хората, но невнасяно от фирмите. Тоеа сериозно ли е??
Или ддс-то да отпадне временно? Тогава крайния потребител ще получи отстъпка.
Но откъде ще дойдат парите за пенсии, заплати за държавни длужители и тн.! Да, пенсионната система събира под 50% от разходите за пенсии от осигуровки, другото идва от други приходи, включително ддс.

Това са глупости, в които липсва елементарна логика.
5
 
7
 
3
zelka007 до: data
преди 10 месеца
че кой чака да плаща корпоративния март месец ...
5
 
11
 
2
преди 10 месеца
на 31.03.2020 изтича срока за деклариране и внасяне на Корпоративния данък за 2019 г. Най резонната мярка би била този срок да се удължи най-малкото поради факта че след като сме под карантина ние няма от къде да акумулираме средства за неговото плащане .
8
 
11
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
А дано но на дали. Прага за регистрация по ДДС от 50000 лв е смешно нисък и много отдавна трябваше да се повиши към днешна дата поне 200-250 хиляди лв трябва да е. За съжаление ни управлява един данъчно акцизен дерибей и на дали ще има повишение на този смешно нисък праг за регистрация по ДДС от 50000 лв. или каквито и да било данъчни намаления.