IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ блокира вагони и персонал на влак, в който е пътувал установен с коронавирус

На служителите са били взети проби за изследване за болестта

17:46 | 15.03.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС/БДЖ</em></p>

Снимка: БГНЕС/БДЖ

Българският държавен железопътен превозвач БДЖ е предприел незабавни действия по изолиране на подвижния състав от вагони, с който е обслужен бързият влак № 2601 от София за Варна на дата 14.03.2020 г. Мярката е взета, след като е установено, че диагностициран с коронавирус пациент е пътувал с този влак. Вероятно става дума за пациента, който днес бе диагностициран с болестта във Варна, за който по-рано съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА и председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Видимо емоционален, ген. Мутафчийски разказа казуса на пациента от Варна. В разгара на кризата, на 10 март, той лети до Бергамо, а от там – до Барселона. От Барселона хваща полет от София, откъдето със сухозоземен транспорт се прибира до Варна.

Четирите вагона от състава на влака са изолирани и поставени под карантина, съобщават в прессъобщение от компамията. Превозният персонал, който е бил на смяна във влака, също е поставен под карантина, като на служителите са взети проби за изследване.

Националният железопътен превозвач препоръчва на своите клиенти да спазват висока лична хигиена като често третират ръцете си с мокри кърпи и дезифектантни разтвори след осъществен допир с предмети на обществени места, да наблюдават здравословното си състояние и да не предприемат пътуване при съществуващи здравословни проблеми или забелязани симптоми на дискомфорт.


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
фиг.1
преди 4 години
В момента не ме е толкова страх да не се заразя, колкото да не ме арестуват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Varfor
преди 4 години
И още няколко десетки души, които са слезли по пътя и никой няма идея кои са.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още