Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Петролната война с Русия може до докара до фалит Саудитска Арабия

Задълбочаващият се бюджетен дефицит на Рияд и отчуждаването на Кралството от САЩ могат да създадат необратими щети за саудитците

   1| 2| 3| 4| 5| 6| 7    
0
 
0
 
63
преди 3 месеца
Илиев, ще докара до фалит тъпата ти кратунаНовото споразумение OPEC + за намаляване на добива на петрол може да се сравни с Брестския мир, който беше унизителен за Русия. Заяви тази събота (11 април), вицепрезидента и съсобственик на най-голямата частна петролна компания "Лукойл" в Русия Леонид Федун .
„Бих дал пример с Брестския мир, когато болшевиките през 1918 г. бяха принудени да сключат с Германия сделка, която беше унизителна и трудна“, каза Федун, коментирайки сделката.
https://lenta.ru/news/2020/04/11/brestski_mir/
1
 
3
 
62
Dr. Vatnikov до: markov
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
В Естония и Украйна преобладавали руснаците??!
Ти никога не си ходил никога там, нали?
Такава Tъпотия и лъжа е това, типична за русофилен лакей!

Дори Беларус вече не иска да чува за руснаците, той лъжи и глупости пише!
Отиди в Балтика да видиш какво "желание" имат за приятелство с рубашките.
2
 
5
 
61
markov до: cherney
преди 4 месеца
В писанието си имаш бая неточности .....първо доста от Руснаците останали в републики нямат нормалните права. Нито в Украйна , нито в Естония където по голяма част от местните руснаците дори нямат паспорти защото се опитват да ги прекарат под унизителна процедура да ходели на изпит по естонски дори да са родени в и живели цял живот в Естония. В интерес на истината Естонските власти започнаха да дават частично заден ход след 2014 от събитията с възстанието на част от Руснаците в Украйна. Второ всички бивши СССР републики били искали да са далеко от Русия. половината от тях се интегрират тясно в Евразииския съюз, останалата половина рано или късно ще узреят за същото .....
2
 
7
 
60
markov до: cherney
преди 4 месеца
А искали в учреждения в Украйна да им се говори на майчин език. Голямо нарушения нале......Проблема е че в източните области, Руския е майчин и за чиновниците и за гражданите ...та е абсурдно някои да ги гони всичките вкупом да не говорели на родния си език. Абсурда е още по - голям защото т.н. Украйнкски език го говори съвсем малка част от населението. Украйна има дълга история с президенти които ходиха на уроци по Украински език...
6
 
4
 
59
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Вижда му се краят на джуджето-гей. И кумирът му Сталин: и той е бил гей.
4
 
7
 
58
ivaylo179 до: dikens15
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Щото Косово се отдели от Сърбия и поиска да е независимо от нея, а Крим беше засмукан от октопода СССР (Не е грешка. СССР е - не Русия).
4
 
4
 
57
cherney до: markov
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Всички настроения на граждани и правителства в бившите съветски републики против руснаци са провокирани от тези, които се представят за жертви, т.е. от самите руснаци и Русия. 50г. провеждана асимилация на местното население до падането на СССР какъв резонанс очакваш да даде? Отделно от това, руснаците в бившите съветски републики имат и политически, и икономически, и социални права. Но някак си искат, като влязат в държавно учреждение в Украйна да им се говори на руски език, защото те са велики и всички са им длъжни. Няма как да стане това - след като живееш в Украйна, ще научиш и украински. Същото е в Прибалтика, но там руското население се кротна, защото много добре знае каква е алтернативата.
Задай си въпроса как е възможно всяка една страна, граничеща с Русия да се опитва да се отдалечи от нея - във всяко едно отношение? Дори и Беларус.
P.S. Ако Прибалтика не беше в НАТО, украинския сценарий на анексия и окупация щеше да се случи в пълен вариант
2
 
6
 
56
markov до: mirodes
преди 4 месеца
Нещо да кажеш за Косово ? Или там може ?
4
 
4
 
55
markov до: cherney
преди 4 месеца
Ако нямаше подкрепа от местните в Донбас, Луганск,Крим,Абхазия и т.н. отдавна да няма проблем. Основния проблем е че местните хора се чувстват заплашени от асимилационна политика на централните правителства и затова искат автономия. Знам че соросойдната грешка е че Русия била агресива , ама пак повтарям ако НЯМА НАСТРОЕНИЕ ПРИ МЕСТНИТЕ нищо няма да се получи. Просото Руснаците останали като малцинства в чужди държави не търпят някои да ги асимилира , да им забранява майчиния език, да ги прекръщава и т.н.......
2
 
6
 
54
markov до: cherney
преди 4 месеца
Само че като говорим за един ангажименти забравяме други. Нато беше поела ангажимент да не се разширява на изток. Отметна се ! САЩ бяха страна по договори за отраничаване на въоръженията. Отметнаха се и започнаха да разполагат ПВО по Руските граници. Украйна беше поела ангажимент Крим да е АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА , ама се отметна и си промени конституцията с което отне автономията на Крим. Украйна беше поела да не се мъчи да асимилира националните малцинства в територията си , но се отметна и вече забранява обучението на майчиния им език , събаря паметници , затваря телевизии и т.н. ..........Та ако си говорим за отмятанията много са и от всички страни !!!