IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla продължава работа в САЩ въпреки рестрикциите

Заводът във Фримонт ще работи, но всеки служител, който се почувства зле, трябва да остане у дома

10:35 | 17.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla планира да остави отворен завода си във Фримонт, когато в района на Сан Франциско започне триседмична карантина с цел овладяване разпространението на коронавируса, пише онлайн медията Electrek.

Единственият американски автомобилен завод на Tesla в окръг Аламида разполага с над 10 хил. работници и годишно произвежда по над 415 хил. бройки до четвъртото тримесечие.

Окръгът е един от шестте, засегнати от новата заповед на регионалните власти, която ограничава заниманията, пътуванията и бизнес дейността само до най-съществените и съветва хората да останат у дома, с изключение на случаите, в които имат много важни причини.

Tesla и властите в окръг Аламида не са отговорили веднага на запитването на Ройтерс за коментар.

Планира се заводът да работи днес, е казала Tesla на служителите в него, според Electrek, която се позовава на коментари от работници на компанията.

Но не е ясно дали Tesla е успяла да получи изключение от споменатото в заповедта.

В бележка до служителите, изпратена в понеделник, главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви на служителите на Tesla, че не знае за случай на служител, дал положителна проба за коронавирус. Той призова работниците си да останат у дома и при най-леките симптоми, твърдят източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

„Искам да съм супер ясен, че ако се почувствате дори малко болни или изпитвате някакъв дискомфорт, моля да не се чувствате длъжни да идвате на работа“, гласи бележката на Мъск според източник.

В текста Мъск посочва, че лично той ще е на работа. „Напълно ОК е, ако искате, да останете у дома“, твърди още той.

В района около Сан Франциско има 273 случая на заразени с коронавирус към понеделник. В Калифорния има шест смъртни случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още