IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частните болници у нас обявиха готовност да се включат в борбата с коронавируса

Мобилизирани са да подкрепят Националния кризисен щаб с наличните си ресурси

18:45 | 17.03.20 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: &quot;PT Sans&quot;, sans-serif; font-size: 13px;">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Частни болници заявяват пълната си мобилизация и намерение да подкрепят Националния кризисен щаб с наличните си ресурси в борбата с епидемията от коронавирус в България. Това се посочва в позиция, подписана от Ангел Ангелов, изпълнителен директор на Аджибадем Сити клиник, Иван Тиков, изпълнителен директор на болнична група „Булфарма“ и проф. д-р Илиан Дойков, управител на УМБАЛ „Каспела“.

Лечебните заведения изразяват готовност да се включат в обединените усилия на държавните институции и структури и активно да участват във всички областни кризисни щабове. 

Нашите лекари и медицински специалисти в базите, които покриват значителна част от населението на страната, вече работят в условията на извънредна ситуация предвид откриването и разпространението на все повече заразени от COVID-19 на територията на страната и очаквания пик на заболеваемостта през следващите седмици, а може би и месеци, пише в позицията.

Можете да разчитате на нас като лечебни заведения в сферите и възможностите, в които имаме човешки и технологичен капацитет, компетентност, знания, опит и подготовка. Смятаме, че като неразделна част от здравеопазването на страната, можем да бъдем допълнително полезни, а всяка медицинска възможност, с която България разполага в момента, трябва да се има предвид в условията на пълна мобилизация за справяне с проблема, посочва се още в съобщението.

Частните лечебни заведения биха приели планиране на разговори и следващи стъпки с държавните институции и Националния кризистен щаб за борба коронавируса.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
Финанси виж още