IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството на Тръмп планира да праща чекове на американците

Целта е стимулиране на потреблението. САЩ може да намалят времето за търговия на Wall Street

18:44 | 17.03.20 г. 11
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Kevin Dietsch/UPI/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kevin Dietsch/UPI/Bloomberg

Освен това стана ясно, че Правителството на САЩ възнамерява да изпраща пари на гражданите. „Искаме незабавно да изпратим чекове. Американците сега се нуждаят от пари и под това имам предвид в следващите две седмици “, заяви Стивън Манучин. За какви суми ще бъдат тези чекове, все още не е ясно.

Тази мярка може да не е толкова бърза, колкото желае Белият дом. Когато Конгресът изпрати стимулиращи чекове през 2009 г. за борба с финансовата криза, минаха повече от два месеца от подписването на законопроекта до пускането на чековете по пощата.

Администрацията не е решила колко пари да изпрати на американците, но иска чековете да са по-големи от 1000 долара, твърдят двама източника пред Bloomberg. 

„Искаме да направим нещо голямо“, потвърди от своя страна американският президент Доналд Тръмп.

Очаква се до 850 млрд. долара да бъдат вкарани в икономиката на САЩ. Тази спешна мярка има за цел да стимулира икономиката и да смекчи икономическите заплахи, породени от разразилия се вирус.

Wall Street и Белият дом се ангажират да поддържат финансовите пазари, дори ако това означава намаляване на часовете за търговия в определен момент.

Коментарите му се случват на фона на обещанието да направи каквото е необходимо по отношение на финансиране или регулации, за да се поддържа икономиката на САЩ. Пазарите отчетоха ръст след коментарите, като индексът на сините чипове Dow за кратко добави над 1000 пункта.

„Пазарите определено трябва да останат отворени. Американците имат нужда от достъп до парите си. Въпреки това можем да стигнем до момент, в който трябва да съкратим часовете за търговия”, посочи Манучин.

Правителството също планира да предостави помощ на малкия и средния бизнес, каза Манучин по време на пресконференция.

В пореден ход за облекчаване на финансовия стрес на средностатистическите американци Манучин каза, че отделните данъкоплатци могат да получат удължаване на срока за плащане на данъци до 1 милион долара, а корпорациите могат да отсрочат плащането на данъци до 10 милиона долара. Отсрочките могат да достигнат до 300 милиарда долара спрямо 200 милиарда долара, които той предложи миналата седмица, каза Манучин, .

90-дневната отсрочка дава на данъкоплатците допълнително време да плащат неизплатените си данъчни задължения без лихва или неустойки. Белият дом насърчава данъкоплатците да продължат да подават документи до 15 април, ако не дължат пари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

11
rate up comment 2 rate down comment 1
dikens15
преди 4 години
Ще кажа като малките деца- вижте го глу пака!!! Към петте стандартни изречение добави още две и един линк, но и те са толкова фалшиви колкото него!!За какво е темата, той едно си знае като латерна тролът мизе рен!!Честито!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Верно ли никой не купува американски ДЦК??Я да видим:https://money.bg/finance/kitay-rusiya-i-drugi-darzhavi-kupuvat-amerikanski-dalg.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Гледай си идолите с ушaнките, не белия свят.Впрочем, Путин им каза, че всеки със заплата от 380 лева, се счита за средна класа! Честито.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 6
studioaa
преди 4 години
Ей негмотен глуп***ко, дейли трейдинга няма нищо общо с инвестициите. Лихвите по 30 годишните американски ДЦК са нагоре с близо 1.2% за 3-4 дни, разликата между цената физическото злато и хартиеното е близо 300$, най-голяма в историята изобщо. В цяла Германия е почти невъможно да се намери каквото да било инвестиционно злато където и да било, защото почти всичко е вече продадено... Това сигурно значи, че някой си купува американски ДЦК сигурно нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 3
studioaa
преди 4 години
И кое по-точно не си разбрал за тези години? $ се срина с 75% за около 7 години след 1971 и инфлацията е била северно от 25%. Сега обаче гмурканетоо ще е по-голямо от 75%, а може ще клоним към 90-95% загуба и инфлация пак северно от 25%... Аз напълно очаквам суровините да се изтрелят като ракета в космоса и да поскъпнат 10-20 пъти в съвсем близко бъдеще...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 2
FNM
преди 4 години
Къде видя рекордни разпродажби на американски ДЦК и купуване на злато през последните дни? Май е точно обратното...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 3
dzk
преди 4 години
това съм го слушал през 1971 година, 1976 година, 1981 година и 1986 година. Също така това се е казвало и в повечето време между тези години. Разбира се, това се е казвало и след 1986 година, като това продължава и до сега. Ще се приказва със същото убеждение и след 2020 година, като подобни видения ще има дори и след 3042 година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
studioaa
преди 4 години
Нищо няма да спре мечия пазар - потреблението ще се срине тотално и точно заради стимулите. В последните дни имаме рекордна разпродажба на американски ДЦК от всякакви ЦБ по света (и замяната им със злато разбира се), заради това имаме такъв огромен лъвски скок на лихвите по тях... Дълговия балон вече видимо издиша яко. Всеки път в последните 10-на години поне имаме падане на лихвите при всяка лоша новина за икономиката, а сега при признание за рецесия имаме рекордни разпродажби... Скоро фиатната е пътник и тъй като всичките всичките фиатни хартии са вързани с $, те ще потънат заедно с него...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
nenog
преди 4 години
us unfunded liabilities https://***.usdebtclock.org/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
nenog
преди 4 години
Аз съм неук човек ,но все пак и аз имам глава и се питам някой неща . Добре сега САЩ и другите развити икономики наливат новосъздадени=новоизмислени пари в системата . Тези които вече са изкарали/спестили с мъка някой долар/евро ще се чувставт прецакани че притежават по малък дял отколкото са си мислели . Аз лично затова уважавам редките метали и някой крипто платформи ,заради ограниченото количество и липса на манипулации със свръхпредлагане .Ами то може да започне масова инфлация ако се получи отново паника на борсите . Засега долара/евро държат стойност но може всичко просто да се пречупи(заради вируса) и хората да търсят други финансови убежища . Ако се пропукат няколко държави и може да се пропука диктовката на САЩ . Ами американците ,те самите имат огромни общи задължения от порядъка на 128(трилиона)627(милиарда)250(милиона)000 000 долара . Това е що годе по 500 000 долара на пълнолетен калпак в САЩ . Кога и как ще ги изплатят ,като Тръмп им дава по хиляда долара купони ,еднократно .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още