IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов: Хотел на „Лъвов мост“ е под карантина заради туристи от Банско

Асоциализацията е единственото лекарство срещу заразата в момента, подчерта премиерът

21:19 | 17.03.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Хотел при столичния мост „Лъвов мост“ е затворен и поставен под карантина заради докарани и настанени чуждестранни туристи, заяви по време на извънреден брифинг българският министър-председател Бойко Борисов.

Туристите са от Банско и са британски граждани. Туроператорът ги е настанил там, въпреки че е трябвало да бъдат закарани директно на летището. До момента въпросният хотел е поставен под наблюдение и е затворен, подчерта премиерът. 

България и действията, които страната предприе в борбата за ограничаване на разпространението на коронавируса, служат за пример за останалите страни в Европа, заяви Борисов.

Той отправи критики към чуждестранните туристи и техните страни заради случаите на разпространение на заразата в Банско, като посочи, че ако те не ценят своето здраве, трябва да ценят това на другите хора.

Борисов подчерта, че най-доброто и единствено лекарство в момента срещу коронавируса е асоциализацията на гражданите.

„По един човек да влиза в магазин. Максимум по двама възрастни“, заяви премиерът.

Той посочи, че правителството чака решението на Европейската комисия (ЕК) относно затварянето на границите на Европейския съюз (ЕС) за граждани на трети страни.

В същото време ще се запазят мерките относно тежкотоварните превозни средства, тъй като камионите са важна част от българската икономика и българската тежка промишленост, която е изцяло насочена към износа и доставя продукция до цяла Европа.

„Тези доставки гарантират, че българската икономика няма да се счупи“, коментира още Борисов. „Именно поради тази причина оставихме предприятията да работят“, посочи още той.

По неговите думи ЕК ще поръча от големите производители медицински принадлежности за предпазване от коронавируса, които ще бъдат разпределени между страните членки на блока.

„Всички фабрики, които имат възможност да произвеждат защитни облекла, ще започнат такова производство“, посочи Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
dr.5rov
преди 4 години
Този път се случи така, че гледах пресконференцията директно. Съгласен съм с казаното в първия коментар. Няма кой да го замени в момента. Лично на мене ми направи силно впечаление израза "добър стопанин", казано в пределен момент. За това говоря от доста време. Е, все пак всеки вижда в казаното това, което иска да види. Изглежда, че горе по върховете започват да разбират някои неща. Време е и обикновенният човек да започне да го осъзнава. Това ще ни накара да бъдем по-отговорни към общите неща, но това не значи по-съгасни, а просто да бъдим по-добри стопани. Трудно се постига. Малко народи са успели, а и при тези, които са успел, често следващите поколения са се провалили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Силна пресконференция на Боко.Истината е, че няма кой да го замени в момента с всичките му недъзи.Ако малко намали говоренето в стил "комбайнер" и корупцията, щеше да се радва на доста по-голяма подкрепа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още