Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Д. Танева: България е обезпечена със суровини и храни

От Областната дирекция за безопасност на храните подкрепихме карантината в Банско с уреди за дезинфекция, посочи земеделският министър

1
 
1
 
4
Valentin13 до: ivanrog
преди 1 година
Няма профилна снимка
ами ще почнем. това ще стане. който не иска, да му мисли. аз залагам на боба, хляба и домати.
1
 
3
 
3
ivanrog до: Valentin13
преди 1 година
Няма профилна снимка
Мая не произвеждаме, единственото производство на хлебна мая отдавна не работи. Боб - при консумирани 4 кг на човек за 2018 - данни НСИ, прави около 28 хил.т. консумация, а произведеното количество според Агростатистика на МЗХГ е 2246 т или около 10% от потреблението.
3
 
2
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
брашно, мая и боб си ни стигат. какво толкоз.
1
 
5
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
"Всичко може да бъде доставено и то за дълъг период от време, за да можем да се изхраним само от национални ресурси с основните храни."Не знам кое й дава тази увереност на г-жата, но данните на статистиката не са в нейна подкрепа - единствено пилешкото месо може да покрие националното потребление, цялата останала животинска продукция не може да задоволи на 70% потреблението, пък какво остава на 100%. По отношение на зърно, там сме добре, т.е. за хляб има, друга тема е на каква цена и дали имаме организацията. По отношение на плодове и зеленчуци е ясно, че сектора е зле и не може и той да осигури необходимата продукция. Все пак е хубаво, че има коридори, които би трябвало да осигурят доставки от Европа, но да видим до кога и как ще работят.