IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair отменя почти всичките си полети

Световната авиоиндустрия се нуждае от спасителни мерки на стойност между 150 и 200 млрд. долара, ако иска да оцелее

20:49 | 18.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Ryanair Holdings, която е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа, съобщи, че очаква повечето, ако не и всичките й полети, да останат приземени от идната седмица, тъй като пандемията от коронавирус кара хората да избягват пътуванията, а правителствата затварят граници, предава Bloomberg.

От 24 март авиокомпанията ще оперира само „много малък брой полети, за да запази съществени връзки“, най-вече между Великобритания и Ирландия, съобщи компанията.

Световната авиоиндустрия се нуждае от държавна подкрепа и спасителни мерки на стойност между 150 и 200 млрд. долара, ако иска да оцелее в кризата с коронавируса, съобщава Международната асоциация за въздушен транспорт. Организацията очаква пандемията да промени индустрията и много авиокомпании да фалират, а други да се консолидират и да се появят изцяло нови групи.

Ryanair съобщи на 16 март, че ще отложи всички капиталови и неналожителни разходи, ще спре обратното изкупуване на акции и ще замрази наемането на служители, за да помогне за запазването на ликвидните средства. След това компанията информира, че ще намали по-голямата част от капацитета си.

Ryanair има флотилия от над 450 самолета Boeing 737, както и 25 самолета Airbus A320 в австрийското си подразделение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още